Ellenfeleket kapott az U17-es és az U19-es válogatott - reakciók

Méghozzá az elitkörre.

Forrás: mlsz.hu

AZ MLSZ JELENTÉSE:

"Szerdán rendezték az U17-es és az U19-es Eb-selejtező elitkör sorsolását, mindkét korosztályban versenyben vannak férfi válogatottjaink.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes a legjobb csoportharmadikok között került a tavaszi elitkörbe, így a negyedik kalapból várta a szerdai sorsolást. Az első kalapból a holland, a másodikból a görög, a harmadikból a szlovák válogatott került a csoportunkba.

Ebben a korosztályban 32 együttes szerepel az elitkörben, amely nyolc csoportban zajlik tavasszal. A csoportgyőztesek mellett a hét legjobb csoportmásodik is tagja lesz a májusi, izraeli Európa-bajnokságnak.

– A nevek alapján kaphattunk volna nehezebb és könnyebb csoportot is, viszont a selejtezők is megmutatták, hogy nem lehet csak a nevekből kiindulni az erőviszonyok felmérésekor. Fontos lesz, hogy jól sikerül-e a formaidőzítés, és kik lesznek bevethetők a mérkőzéseken. Az biztos, hogy még úgy is nagyon nehéz dolgunk lesz, hogy két csapat is továbbjuthat a csoportból, de a célunk természetesen az Európa-bajnokságra való kijutás, és mindent meg fogunk tenni ennek elérése érdekében – mondta Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.

Az U19-es válogatottunk csoportelső lett októberben Tímár Krisztián vezetésével, ezért a második kalapba kapott besorolást. A 28 elitkörös válogatottat hét csoportba sorsolják, és a tavaszi minitornák első helyezettjei jutnak ki a szlovákiai kontinensviadalra. A mieink az első kalapból a törököket kapták, a harmadikból az izraelieket, a negyedikből a skótokat. A törökök hibátlan mérleggel nyerték meg a csoportjukat, Izrael a hollandok mögött lett második, míg a skótok a legjobb csoportharmadikként jutottak tovább, Horvátország és Örményország mögött. A március végén sorra kerülő tornának Magyarország ad otthont, vagyis a mieinket a hazai pálya előnye is segítheti majd.

– Örülök, hogy elkerültük a legerősebb válogatottakat, ebből a szempontból szerencsés a sorsolásunk, és a hazai rendezés is előny lehet. Ugyanakkor ez egy nagyon erős és kiegyensúlyozott csoport, és miután csak az első jut ki az Eb-re, bravúrra lesz szükségünk ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmunkat. Fontos, hogy a játékosaink addig is minél magasabb szinten szerepeljenek, és jó állapotban érkezzenek a tornára – mondta Tímár Krisztián a sorsolás után.

Az elitkörös sorsolás mellett elkészítették a következő idény U17-es és U19-es selejtezőjének beosztását is. Előbbiben nem vagyunk érdekeltek, mert 2023-ban Magyarország rendezi az Európa-bajnokságot, míg az U19-esek Írországot, Walest és Gibraltárt kapták."

Legfrissebb híreink