Elkezdődött a teqball világbajnokság - videó

Ronaldinho a torna sztárvendége.

Forrás: Teqball/Facebook

A világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho a sztárvendége a budapesti teqball-világbajnokságnak, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a budapesti Hungexpo területén.  

Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, a teqball társalapítója az esemény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a sportág harmadik vb-jén a tavalyi 42-vel szemben már 58 nemzet vesz részt, közel 150 sportolóval.
    
Az eseményre több mint száz országból érkeztek sportvezetők és sportdiplomaták, akik nyitottak a sportágra. Hozzátette: az idei verseny újdonsága, hogy az egyéni és a páros mellett már vegyespárosban is rendeznek bajnokságot, így a női sportolók is megmutathatják felkészültségüket.
    
Tájékoztatása szerint a vb összdíjazása 150 ezer dollár, és biztos abban, hogy izgalmas, látványos, valamint sportszerű mérkőzésekre kerül sor.
    
"Célunk a sport általi értékteremtés, valamint az, hogy bebizonyítsuk a fiataloknak: egy magyar ötlettel is lehet világot hódítani" - jelentette ki Borsányi Gábor.
    
A FITEQ elnöke kiemelte: a sportág elterjesztéséhez szükségük van partnerekre, ezért is örül annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a sajtótájékoztató keretében írtak alá a Külgazdasági- és Külügyminisztériummal.
    
Utóbbi képviseletében Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a teqball a magyar sportdiplomácia zászlóshajója.
    
"A teqball száz százalékban magyar találmány, amely kitűnő példa a magyar kreativitásra, találékonyságra és a sportpályán mindig jól jövő fineszre, amely nagyszerű mérnöki munkával és remek kivitelezéssel párosult, amelynek köszönhetően ma már világkörüli útját járja" - fogalmazott az államtitkár, aki beszámolt arról, hogy a világ különböző részeire már eddig is több teqballasztalt adományoztak.
    
"Az eddigi együttműködésünket most formailag is megerősítettük, és további 200 asztalt adományozunk világszerte közösen, a kiszállítási költségekkel együtt, összesen 500 ezer euró értékben" - fűzte hozzá Menczer Tamás.     Végül kiemelte: a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban hamarosan megalakítják a Magyar Világjátékok szervezőbizottságát, és a jövő év első felében a kormány elé benyújtanak egy olyan előterjesztést, amelynek köszönhetően 2021-ben megrendezhetik az 1. Magyar Világjátékokat.
    
A hatalmas népszerűségnek örvendő és végig testőrök által védett Ronaldinho egy Puskás feliratú, 10-es számú meggypiros nemzeti mezt vett át Menczer Tamástól, akinek a brazil futballcsillag a szervezők nevében egy teqballasztal makettjét adta át.
    
Ronaldinho elárulta: azért vállalta, hogy a teqball nagykövete legyen, mert az első pillanatban lenyűgözte őt a játék.
    
"Imádom mindazt, ami a labdával kapcsolatos, emellett jó barátság köt a teqball családjához, így én is a tagjának érzem magam" - mondta.

Legfrissebb híreink