Elképesztően erős mezőny várható a Puskás-Suzuki Kupán

Spanyol, német és brazil óriás is megmutatja magát.

Forrás:

 
Már tizenkettedik alkalommal kerül sor idén pünkösdkor a Puskás–Suzuki-kupára. A klub honlapjának beszámolója szerint ebben az évben is elképesztően erős mezőny vág majd bele a címért folytatott csatákba. 
 
A kupán - hasonlóan az előző évihez - nyolc U17-es es együttes méri össze tudását. A hagyományos résztvevők – a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz – mellett ezúttal a tornán zsinórban harmadszor résztvevő Bayern München, Brazília legnépszerűbb klubja, a CR Flamengo, a korábban ötször fellépő román Hagi Akadémia, valamint – első ízben – a horvát NK Osijek fogadta el a meghívást.
 
A világ egyik legjelentősebb tizenhét éven aluliaknak kiírt tornáján az évek során olyan kiválóságok bontogatták szárnyaikat, mint a Real Madriddal négyszeres BL-győztes Dani Carvajal, a 2009-es PSK-gólkirály, a habfehérekkel kétszer Európa trónjára érő Álvaro Morata, valamint a magyar válogatott alapemberének számító Kleinheisler László és Sallai Roland.
 
Tavaly a Puskás a dobogó második fokáig jutott. A nyitómeccsen 1–0-ra verte a bivalyerős Flamengót, ugyanilyen arányban múlta felül a Bayernt, a végletekig kiélezett küzdelemben 1–1-et játszott a Panathinaikosszal, s csak a döntőben volt kénytelen fejet hajtani a KRC Genk előtt. Ez volt a csapat ötödik fináléja. A belgákon kívül a trófeát a Budapest Honvéd ötször, a Real Madrid négyszer, a Ferencváros pedig egyszer emelhette a magasba.
 
Az idén Szélesi Zoltán vezette csapat június 6. és 10. között első címére hajt.
 
„Reméljük, a magyar korosztályos válogatottakkal (Vaits Marcell, Hosszú Zétény, Posztobányi Patrik, Ominger Gergő, Komáromi György, Kalmár Benedek) teletűzdelt csapatnak ezúttal sikerül érvényesíteni a hazai pálya előnyét” – írja a klub honlapja.

Legfrissebb híreink