Elképesztő felajánlást tett a megye III-ban szereplő klub

A polgármester fontos bejelentése.

Forrás: Penyige SE/Facebook

A koronavírus miatt kialakult helyzetben az nb1.hu is rendre beszámol azokról a jótékonysági akciókról, amelyeket a labdarúgók és a szurkolók szerveznek. Az adakozók sorába beállt a Penyigei Sportegyesület is. 

A december 27-i Magyar Közlönyben jelent meg a határozat arról, hogy a település 85 millió forintot kapott a meglévő futballpálya felújítására (ebbe beletartozik többek között a talajcsere, a hálók, korlátok és a játékoskijáró rendbetétele). Emellett 45 millió forintot költhettek volna az öltözőépület "ráncfelvarrására" - számol be a haromhatar.hu weboldal

Nemes cselekedett hajtott végre Varga Roland - NB1.hu

 

A feltételes mód indokolt, hiszen a Penyigei Sportegyesület tagsága Juhász Gyula polgármester kezdeményezésére az elnyert támogatást (a már felhasznált összegen felül) visszautalja. Penyige községben egyébként a 2015-ös adatok szerint 712-en laknak. 

 

"Úgy gondoljuk mi itt penyigei emberek, sportbarátok, hogy ennek az összegnek, amely még maradt az előkészítési költségek után, a koronavírus járvány miatt vészhelyzetbe került Magyarországon jobb helye van a védekezési költségek között. Mi itt Penyigén megtettük amit a szívünk diktált! Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt!" - fogalmazott a polgármester.

 

A Penyige csapata egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye III. Szamos csoportjában szerepel. Az együttes tizenkét mérkőzés alatt huszonnégy pontot szerzett, jelenleg a negyedik helyen áll a táblázaton. A gárda rendelkezik a mezőny legstabilabb védelmével, hiszen az ellenfelek csupán 17 alkalommal tudták bevenni a penyigei kaput. 
 

Legfrissebb híreink