Eljött a búcsú ideje – idegenben bizonyíthatnak a dobogósok

Miközben Budapesten történelmi rangadót rendeznek.

Forrás: DVTK

Eljött az a számunkra szomorú pillanat, hogy az utolsó fordulót rendezik meg 2019-ben abban az NB I-ben, mely bajnokság az nb1.hu szerint a legjobb és a legfontosabb a világon, és ezt nem most találtuk ki, hanem 1999-es megalapításunk óta ezt valljuk (magánemberekként meg még régebb óta)

És bizony, jó kis meccsekkel, mert például a dobogósok mindannyian idegenben kell, hogy bebizonyítsák, hogy méltóak a helyezéseikre.

Az éllovas FTC Diósgyőrben lép pályára, nem nehéz kitalálni, elképesztő hangulatú találkozóra van kilátás. Ez lesz az év utolsó mérkőzése. A miskolciak bravúros győzelem után várják a címvédőt, mert az előző körben Matyóföldön győztek a megyei rangadón. A Fradi eléggé kemény őszi idényen van túl, kérdés, mennyi erő maradt még a játékosaiban. A két csapat legutóbbi 5 meccséből mind az 5 alkalommal a fővárosiak diadalmaskodtak. A meccs vasárnap lesz, foglalkozunk majd még vele.

DVTK-Fradi: üzent a rendőrség a szurkolóknak - NB1.hu

 

Az FTC legnagyobb riválisa, a második Vidi ahhoz a Kisvárdához látogat, mely gárda ellen még veretlen az élvonalban. Mindkét gárda vereségen van túl, a Várda az Újpest ellen zakózott idegenben, a fehérváriakat viszont a bentmaradásért harcoló paksiak győzték le a saját otthonukban. 

A Fehérvár és a Kisvárda is javítana - ELŐZETES - NB1.hu

 

A már említett Mezőkövesd is idegenben zár, elsőre azt gondolhatnánk, simán kellene nyernie, mert a tolnaiakhoz látogatnak. De azt meg az imént említettük, hogy az előző körben Böde Dánielék a forduló legnagyobb meglepetését okozták. A Kövesd formája kissé visszaesett a végére, a legutóbbi 5 meccsén csak 1 alkalommal nyert, ráadásul augusztusban hazai pályán vereséget szenvedett a Pakstól.

Dobogón telelne a Mezőkövesd - ELŐZETES - NB1.hu

 

Budapesten történelmi rangadót rendeznek, a Honvéd az Újpestet fogadja. Ezen a mérkőzésen is sok néző és remek hangulat lesz, a találkozó végkimenetele megjósolhatatlan.

Sannino döntőre készül - ELŐZETES - NB1.hu

 

Valós esélye van arra a Puskás Akadémiának, hogy őszi remeklését győzelemmel koronázza meg az utolsó fordulóban, mert a kieső helyen lévő Zalaegerszeget fogadja. A ZTE viszont hosszú idő után nyert az előző fordulóban.

Dobogóra törne a Puskás Akadémia - ELŐZETES - NB1.hu

 

Két bajban lévő csapat találkozik egymással Kaposváron. A Rákóczit a legtöbben már leírták, annak ellenére, hogy egy-két alkalmat leszámítva senki nem döngölte a földbe Waltner Róbert csapatát. A Loki a kupában búcsúzott a Dorog ellen a hétközi mérkőzésen, emiatt a zakó miatt sem túl jó a hangulat a Debrecennél.

Év végi győzelemmel indulhat a Kaposvár feltámadása - ELŐZETES - NB1.hu

 

A bajnokság hathetes szünet után január utolsó hétvégéjén folytatódik majd.

 A 16. forduló programja:
szombat:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 17.00
Puskás Akadémia FC-ZTE FC 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Debreceni VSC 17.00
Budapest Honvéd-Újpest FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 19.30
vasárnap:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 18.00

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink