Eljárások: sértik az FTC érdekeit

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fradi.hu

ÍME, A FERENCVÁROS HOVATALOS BEJELENTÉSE:

,,A jogtalan védjegybitorlókkal szemben eddig 19 hatósági eljárást indítottunk és 30 felszólítást küldtünk ki.

Az elmúlt egy évben sajnálatos módon egyre több olyan jellegű eset történt, melyről a világhálón keresztül szereztünk tudomást, és amely alapvetően és súlyosan sérti a Ferencvárosi Torna Club érdekeit. Több személy, több érdekcsoport a világhálón (Facebook, Messenger, Instagram, stb.) keresztül próbál az FTC által tulajdonolt védjegyekkel (vagy ahhoz hasonlító jelzésekkel) ellátott termékeket nagy mennyiségben értékesíteni anélkül, hogy gyártási vagy értékesítési engedéllyel rendelkezne.

Az FTC Jogi Osztálya a klubvezetés felkérése alapján széles körben jár el a védjegyhamisítókkal, illetve a védjegybitorlókkal szemben. Első lépésként idén májusban a fradi.hu-n tettünk közzé egy cikket, amelyben jeleztük, a korábbinál határozottabban fogunk fellépni.

 

Koronavírus: hatalmas pénzt bukik a Fradi - NB1.hu

 

 

Azóta  kiemelten, több ember bevonásával figyeljük a lehetséges értékesítési pontokat. Külön figyelmet szentelünk az interneten megjelentetett hirdetéseknek. A begyűjtött információkat elemezzük, és azt követően határozunk a további lépésekről. Amennyiben úgy látjuk, hogy kisebb mértékű a jogsértés, akkor csak felszólítást küldünk, ha a jogsértés ismétlődő, vagy nagyobb mértékű, akkor büntető feljelentést teszünk.

Jelenleg 19 folyamatban lévő hatósági eljárás van folyamatban, melyből 6 büntető eljárás keretében zajlik.

A Ferencvárosi Torna Club a megteremtett értékeit mindig védte, védi, és védeni is fogja. Az FTC Jogi Osztálya szigorúan fellép polgári és büntető jogi eszközöket egyaránt felhasználva annak érdekében, hogy a jogsértéseket mihamarabb megszüntessük."

Legfrissebb híreink