Elismerően nyilatkozott legnagyobb riválisáról Gulácsi

Nagy dolgokat szeretne elérni tavasszal.

Forrás: Facebook/RB Leipzig

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Kicker című szaklapnak azt mondta, a német bajnoki címért folytatott harcban szerinte még minden lehetséges. A lipcsei csapat a Bundesligában jelenleg egy ponttal van lemaradva a címvédő és éllovas Bayern Münchentől, akikkel nemrég 0-0-s döntetlent játszottak - más kérdés, hogy mindehhez a Magyar Aranylabdás kapus fantasztikus teljesítménye is kellett.

"A téli szünet óta túl kevés pontot gyűjtöttünk, újra rá kell találnunk a helyes útra. De amíg elérhető a bajnoki cím, addig harcolunk érte" - fogalmazott a magyar válogatott hálóőr, hozzátéve, hogy májusban 30 éves lesz, szeretne még valamit nyerni, és trófeákat gyűjteni.

Gulácsit müncheni kollégája, riválisa, Manuel Neuer teljesítményéről is kérdezték. Nem véletlen, hisz az utóbbi években többször jobb statisztikákat produkált Neuernél, sőt, volt a Bundesliga legjobbja is, épp nagy riválisát felülmúlva. "Hogy ő vajon minden idők legjobbja, azt nehéz megmondani. De számomra mindenképpen az elmúlt évtized legjobbja. Új szintre emelte a kapusjátékot. Együtt játszik a társaival, egyedülálló, ahogy a védelem mögött védi a területet" - mondta Gulácsi, akit tavaly és tavalyelőtt is az év labdarúgójának választottak Magyarországon.

Gulácsi csapattársa, Willi Orbán még mindig sérüléssel bajlódik, ami miatt várhatóan lemarad a március végi Eb-s pótselejtező(k)ről is.

Legfrissebb híreink