Elindult Brazíliába az U17-es magyar válogatott

Október 26-án kezdjük meg a vb-szereplést.

Forrás: MLSZ

Az MLSZ honlapja számolt be róla, hogy úton van az utánpótlás válogatott Brazíliába:

Preisinger Sándor együttese három napot töltött Telkiben, majd útra kelt az U17-es világbajnokág helyszínére.

A válogatott tagjai szerdán délután találkoztak az MLSZ edzőközpontjában, az első közös program a végleges vb-keret kihirdetése volt, majd este megkezdte a világbajnokságra való közvetlen felkészülést a csapat. A Telkiben töltött három napban két kinti labdás edzésen vettek részt a játékosok, emellett átmozgató és regeneráló jellegű feladatokat is végeztek a játékosok. Péntek este a Nyíregyháza NB II-es felnőtt csapata ellen lépett pályára a válogatott edzőmeccsen, a szombati indulás előtt pedig még egy utolsó átmozgatás szerepelt a programban.

– Az elmúlt három napban több feladatunk is volt, igyekeztünk felfrissíteni néhány taktikai elemet, illetve hangsúlyt fektettünk arra, hogy formába hozzuk, gyorsítsuk, fizikálisan felkészítsük a kinti jelentős terhelésre a játékosokat. Azért kötöttünk le egy másodosztályú felnőtt csapat ellen edzőmérkőzést, hogy a játékosok szokják a magasabb ritmust, a fizikálisan erős ellenfeleket, és ebből a szempontból kimondottan hasznos volt az összecsapás, ami számomra is adott pár fontos visszajelzést – fogalmazott Preisinger Sándor.

A magyar válogatottra egy közel 30 órás repülőút vár, magyar idő szerint vasárnap este érkezik meg Goianiába, a három csoportmérkőzés helyszínére.

Legfrissebb híreink