Elhagyja-e Rossi a válogatottat – itt a 3 lehetséges forgatókönyv

A ráadással nem kell foglalkozni.

Forrás:

Legalább szívinfarktust kapott minden magyar futballbarát akkor, amikor híre ment, hogy Marco Rossi iránt egzotikus, ráadásul dúsgazdag országokból vannak érdeklődések. Mint ismeretes, Rossinak az év végéig van szerződése a magyar válogatottal, de ha a nemzeti csapat kijut az Eb-re, akkor az automatikusan meghosszabbítódik.
 
A hírt az az olasz, Gianluca Di Marzio szellőztette meg a saját, átigazolási hírekre szakosodott oldalán, aki, amikor a Honvéd „először állt olasz megszállás alatt”, gyakorlatilag többet tudott a kispestiek mindennapjairól (pontosabban mindegyik pillanatáról), mint a magyar a sportsajtó együttvéve.
 
Az MLSZ tegnap már ismertette Rossi sorsával kapcsolatos álláspontját, de a Magyar Nemzet magát a szövetségi kapitányt is utolérte, a lap neki is szegezte a kérdést, hogy elmegy-e.
 
„Semmiképpen. A kínai ajánlatról nem is tudok, most hallottam öntől, az Egyesült Arab Emírségekből, illetve Szaúd-Arábiából viszont már korábban is érdeklődtek. Ezzel kapcsolatban továbbra is az az álláspontom, ami mindig is volt. Amíg a magyar szövetség nem rúg ki engem, addig én kitartok a válogatott mellett. Mellesleg nem is beszéltem az arab kérőkkel, közvetítőkön keresztül környékeztek meg, és szerintem csak arról lehet szó, hogy a futballvilágban köztudott: novemberben, amikor lezárulnak az Eb-selejtezők, az én szerződésem is lejár. Csakhogy azt nem tudják, hogy amennyiben Magyarország kijut az Európa-bajnokságra, a szerződésem automatikusan meghosszabbodik a 2020-as Európa-bajnokság végéig. Összegezve: én mindenképpen szeretném kitölteni a szerződésemet, de természetesen ez egy kétoldalú megállapodás.”
 

Rossi dúsgazdag kérői: megszólalt az MLSZ - NB1.hu

Több csapat érdeklődését felkeltette a magyar válogatott kapitánya.

Adja magát a kérdés, mi van akkor, ha a magyar válogatott nem jut ki az Eb-re. Ebbe egyébként belegondolni sem merünk, mert nemcsak a munkától, hanem magától az élettől is azonnal és örökre elmegy a kedvünk.
 
„E pillanatban vezetjük a selejtezőcsoportunk tabelláját, egyelőre minden nagyszerű, de az életben semmi sem biztos hosszú távon, és a futballban még kevésbé. Ezért soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy végül nem jön össze az Eb-kvalifikáció, s novemberben az MLSZ lesz a két fél közül az, amelyik nem szorgalmazza a szerződéshosszabbítást. És ha ez így alakul – ahogy azt mindig is mondtam –, nem fogok két kézzel kapaszkodni a kapitányi székem karfájába. Az, hogy a magyar válogatott szakvezetője lehetek, számomra óriási megtiszteltetés.”
 
Három a magyar igazság, ezért muszáj körbejárni azt a lehetőséget is, hogy kijut a válogatott az Eb-re, de Rossinak a világ legjobb ajánlatát dobja be egy másik csapat/válogatott. Ezzel kapcsolatban a kapitány határozottan kijelentette, hogy akkor mindenképpen marad, mert élete álma az, hogy a nemzeti csapatunkat vezesse az Európa-bajnokságon.
 
A jelek szerint a magyarok 3 igazsága után következő plusz ráadással, ebben az esetben, semmiképpen nem kell foglalkozni!
 

Legfrissebb híreink