Elhagyja-e még valaha a DVSC-t Dzsudzsák Balázs?

Mi lesz a válogatottsággal? Mikor vonulhat vissza?

Forrás: dvsc.hu

Hosszú interjút készített a haon.hu Dzsudzsák Balázzsal, a DVSC csapatkapitányával. A 34 éves, friss Hajós Alfréd-díjas játékos a Loki jelenlegi helyzete mellett többek között a közelmúltról és a közeljövőről is nyilatkozott - ebből idézünk.

"A nyáron sok pletyka szólt arról, hogy esetleg elhagyja a Lokit. Volt ilyenről szó?

Semmilyen szinten. Azzal kapcsolatban sosem árultam zsákbamacskát, a srácoknak is mindig azt mondom, ha bárkit hívnak külföldről, akkor menni kell. Nem azért, mert itthon nem jó, de teljesen más egy olyan közeg, nagyon sokat lehet tanulni. Én vállalom azt, hogy igenis szeretném, hogy legyen kérőm külföldről, persze ha nem lesz, azt sem fogom csalódásként megélni. Azt hiszem, már mindenhol voltam, ahol szerettem volna lenni, de bármikor beleállnék egy újabb kalandba.

Idén decemberben lesz 35 éves. Van már elképzelése arról, hogy mikor vonul vissza?

A mai futballt már szerintem nem lehet életkorhoz kötni, 37-38 éves játékosokat látunk a legmagasabb szinten teljesíteni, hiszen minden adott ahhoz, hogy az ember kitolja a karrierjét. Persze a mai fejemmel már sokkal aprólékosabban figyelek a regenerálásra, a masszázsra és arra, hogy mit tudok megtenni azért, hogy friss legyek az edzéseken. Ezek mellett meg kell, hogy legyen a belső motiváció, hogy igenis még el akard érni a kitűzött céljaid. Én most teljes mértékben a Lokira fókuszálok, nagyon rossz érzéssel nézek a tabellára, és remélem, hogy a hétvégén már felfelé mozdulunk mind helyezés, mind teljesítmény szempontjából. Nem fogom hagyni, hogy egy középszerű együttes legyünk, ha esetleg vereséget szenvedünk, akkor is mindent meg kell, hogy tegyünk. Jelen pillanatban, ha mondhatom ezt, a küldetésem, hogy ezt átadjam a társaságnak és a fiatal generációnak.

A válogatottság ott lebeg még a szemei előtt?

Mindennap úgy edzek, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam, ami tőlem telik. Már mondtam korábban is, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy lemondjam a válogatottságot, de a kapitány dönti el, hogy szerinte tudok-e segíteni a csapatnak, vagy sem, ez az ő szíve joga. Örömmámorban, sikerekben, illetve kudarcban és sírásban is volt részem a nemzeti gárdával, ahol 108-szor játszhattam eddig, ezt rajtam kívül csak egy játékos mondhatja még el magáról, Király Gábor. Rúgtam gólt Eb-n csapatkapitányként, játszhattam a Puskás Arénában, a Wembley-ben, úgyhogy nincs hiányérzetem."

Legfrissebb híreink