Elgondolkodna a magyar válogatottságon a védő

Az összes szlovák korosztályos válogatottban játszott.

Forrás: Gyirmót

„Egy játékos a pályafutása alatt új szövetség égisze alatti játékkérelmet egyszer igényelhet.”
 
Ezt a tételt ma már egyszer jeleznünk kellett, méghozzá Loic Nego, a Vidi frissen honfitársunkká lett játékosával kapcsolatban, akiről megírtuk, hogyan lehetne mégis a magyar válogatott tagja, annak ellenére, hogy az MLSZ már többször azt jelezte, hogy nem felel meg a kritériumoknak.
 
Most viszont ismét rögzítenünk kell a FIFA egyik fontos szabályát, mert az egyik kedves olvasónk felhívta a figyelmünket az ujszo.com parádés interjújára, melyet a 21 éves Varga Péterrel készített kollégánk. Varga játszott már az összes szlovák korosztályos válogatottban, az idei télen részt vett a szlovák U21-es nemzeti csapat törökországi edzőtáborában is.
 
Varga azonban Magyarországon játszik. 2017 nyarán igazolt Gyirmótra, ahol azonnal alapemberré vált, a gárda meg ugye az NB I-be kíván masírozni, amit jelez, hogy listavezető a másodosztályban.
 
A felvidéki honlapnak adott interjúja a következő kérdezz-felelekkel zárult:
 
„Ha hívnák a magyar válogatottba is, akkor melyiket választaná? 
Két éve már egyszer felmerült a magyar válogatottság. Mivel játszottam az összes szlovák korosztályos válogatottban, technikailag nem tudom, mennyire megvalósítható a magyar válogatottságom. Az biztos, hogy ha hívnának, elgondolkodnék rajta, lehet, el is fogadnám. Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni.”
 
És akkor zárásként felhívnánk a figyelmet a cikket indító tételre...

Legfrissebb híreink