Élen a Mezőkövesd: egy dolgot emelt ki Kuttor - reakciók

Minőségi korlátok Kaposváron.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Mint arról beszámoltunk, a Mezőkövesd szombaton 2-0-ra verte odahaza a Kaposvárt, így élre állt az NB I-ben. A lefújás után a két vezetőedző értékelt.

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Magabiztos, jó játékkal szereztük meg a győzelmet. A jó időzítésnek mindig van szerepe, de már előtte és utána is megvolt a lehetőség, hogy gólt szerezzünk, lehet, hogy lélektanilag számít valamit, a Kaposvár nem tört meg, végig ugyanazt a játékot játszotta, nem sikerült feltörni őket. Csak a végén lettem biztos a győzelemben, nem volt könnyű elérni azt, hogy két gólos előnyünk legyen, nagyon sok kapura lövésünk volt, egy tizenegyesből és egy átlövésből találtunk be. A hozzáállás magabiztos győzelmet eredményezett."

Disztl László (Kaposvár): "Ahogyan az eddigi mérkőzéseinken, úgy ma is az első perctől az utolsóig mindent beleadtak a fiúk. Az első félidőben az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, próbáltuk az ellenfél támadásépítését megzavarni. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, nem tudtak komoly lehetőségek kibontakozni, sajnos azonban hibáztunk egy nagyot, amiből tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Ezután a második félidőben próbálkoztunk, de nem sikerült egyenlíteni. Sajnos minőségben megvannak a korlátjaink, ami miatt nem tudunk egy bizonyos szintet átlépni, de próbálunk mindent megtenni, hogy eredményesek lehessünk."

 

ELŐZMÉNYEK

Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 1452 néző, v.:
Solymosi
gólszerzők: Cseri (45., 11-esből), Berecz (47.)
sárga lap: Nagy D. (85.), illetve Poplatnik (43.), Nagy T. (56.), Szakály (64.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Vadnai, Katanec, Pillár, Silye - Karnickij, Berecz - Cseri, Pekár (Sajbán, 85.), Vajda S. (Nagy D., 61.) - Zivzivadze (Takács T., 89.)
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta - Nagy J., Úr, Vachtler, Nagy T. - Jakimiv (Hadaró, 54.)- Nagy R., Szakály (Markovic, 66.), Beliczky - Poplatnik (Borbély, 72.), Ádám

Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat.

Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.
    
A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem. A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

A tabella a linkre kattintva érhető el. A forduló élő közvetítését az alábbi linken olvashatják

 

Legfrissebb híreink