Eldőlt, meddig marad Csabán a Fradi szemét kivédő kapus

Ilyen még soha nem volt a fiatal tehetséggel.

Forrás: belhir.hu

Egészen keddig nem nagyon volt ismert Uram János neve, csak a magyar foci legnagyobb szerelmesei találkoztak a nevével. Viszont a Ferencváros elleni Magyar Kupa meccsen nyújtott emberfeletti teljesítménye, egy csapásra ismertté tette országszerte a geszti srác nevét.

A Békéscsaba kapusa mind a 16 kapura tartó Fradi-lövést hárította a Kórház utcai stadionban, nem is lehet kérdéses, hogy ő volt a meccs embere. A belhir.hu készített vele interjút, amiből kiderült, hogy már egészen kis korában is szívesen vetődött felé tartó labdákra. Alsósként Sarkadkeresztúron nevelkedett, majd innen Gyulára került. 15 évesen került a Békéscsabához, ahol a Mosonmagyaróvár ellen debütált, ám a mostani teljesítményével tette le igazán a névjegyét.

A mérkőzést némi drukkal kezdte, ám a közönség segítségével ezen hamar túl tudott lendülni. Folyamatosan tüzelte magát a meccs alatt és az idő előrehaladtával folyamatosan nőtt az önbizalma. Priskin hatalmas lehetőségénél is tudatosan próbálta zárni a szöget, mint tudjuk, ezt sikeresen tette. Ez volt eddigi pályafutása legjobb meccse, még soha nem védett 16 próbálkozásból 16-ot.

A meccs után nagyon elérzékenyült, a könnyeivel küszködött. Menedzsere már elmondta neki, hogy számos klub érdeklődik iránta, de most a kezdőcsapatba való bekerülés az elsődleges célja és a szezon végéig mindenképpen Békéscsabán marad.

Uram János idén fog érettségizni, továbbtanuláson még nem gondolkodott, de az edzősködés érdekli. Sok levelet kapott a rajongóktól és ezeket becsületesen, egyesével meg fogja válaszolni. Végül elárulta a szerénységének is a titkát:

,,Falusi gyerek vagyok, arra tanítottak, hogy mindenkinek előre kell köszönni; továbbá tisztelni kell az időseket."

Legfrissebb híreink