Eldőlt, lehetnek-e szurkolók a zárt kapus meccsen

Magyarország – „Válaszoltak” cikkünkre, de most nem az UEFA-ra hivatkoztak, hanem...

Forrás:

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 1-jei ülésén az alábbi határozatokat hozta.

 

Július 25-én az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az Újpest FC-t, a Ferencváros elleni mérkőzésen tapasztalt szurkolói szabálysértések (rasszista, megbotránkoztató megnyilvánulások, pirotechnikai eszközök használata) miatt zárt kapus mérkőzésre büntette. Az Újpest FC a fegyelmi eljárások gyakorlatát tekintve szokatlan módon, július 31-én hivatalosan értesítette az MLSZ Fegyelmi Bizottságát, hogy lemond fellebbezési jogáról, így a határozat azonnal jogerőre emelkedett. Ennek értelmében az Újpestnek a soron következő, Vasas FC elleni augusztus 6-i bajnoki mérkőzését zárt kapuk mellett kell megrendeznie, és ez ellen immáron jogorvoslati lehetősége nincs a lila-fehéreknek. Az MLSZ Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan rendelkezést, mely alapján - akár korlátozott számban - vendégszurkoló részt vehetne a mérkőzésen.

 

Mint ismeretes, a Honvéd-Beér Sheva BL-meccsre bemehetett 200 vendégszurkoló az UEFA rendelkezései alapján, ami azért érdekes, mert az MLSZ mindig az európai szövetség irányelveire hivatkozott az FB meghökkentő ítéleteinél, amikkel a legtöbben soha nem értenek egyet, élükön Kubatov Gáborral és George. F. Hemingway-yel. Az MLSZ, most, a saját szabályzatára hivatklozott...

 

Zárt kapu: engedjetek be 200 vendégszurkolót az Újpest meccsére - NB1.hu

Zárt kapu: engedjetek be 200 vendégszurkolót az Újpest meccsére

Habovda Yariy (Balmazújváros) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A FEB a Videoton FC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, az Újpestet szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), továbbá tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

TOP10: a harmadik forduló legjei - NB1.hu

TOP10: a harmadik forduló legjei

Legfrissebb híreink