Eldőlt, hogy számít-e a klubja a magyar válogatott csapatkapitányára

Hivatalos bejelentést tett a klub. FRISSÍTVE!

Forrás:

Még mindig nem tudni biztosan, hogy hol folytatja majd a pályafutását az Európa-bajnokság után a magyar válogatott csapatkapitánya és egyik legfontosabb játékosa, Szalai Ádám, aki egyébként a német élvonalbeli Mainz játékosa.

Szalai a télen kikerült egyszer még a keretből is a klubvezetőkkel a járvány miatt kialakult pénzügyi vita miatt, ám sokatmondó, hogy valamennyi csapattársa kiállt mellette, aminek köszönhetően visszakerült.

A csatárnak egyébként a nyáron lejár(t) a szerződése, amivel kapcsolatban a Bild azt írja, hogy azt mindenképpen meg szeretnék hosszabbítani úgy, hogy a fizetését a felére csökkentik. Az viszont nem világos, hogy milyen időtartamra szólna az új megállapodás.

A szerződéstervezetről a következő hetekben eshet szó a játékossal, az újság arról nem írt, hogy mik a támadó szándékai, tervei.

Azóta már eldőlt, hogy Szalai valóban a Mainz csapatát fogja erősíteni az új idényben is. Íme az MTI beszámolója:

"Szalai Ádám egy évvel meghosszabbította a szerződését a német élvonalbeli FSV Mainz 05 labdarúgócsapatánál.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott csapatkapitányának új megállapodása jövő nyárig szól.
    
A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.


    
Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette, a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.
    
A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. Hozzátette, szeretne hozzájárulni, hogy a következő idényben a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben."

Legfrissebb híreink