Eldőlt, hogy kik lettek Magyarország legjobb játékosai

Hivatalos bejelentés.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden évben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 57 sportág szövetsége, köztük az MLSZ is válaszolt az MTI megkeresésére.

A nagypályás labdarúgásban Gulácsi Péter, az RB Lepizig magyar válogatott kapusa végzett az élen. Gulácsi fontos szerepet vállalt a válogatott sikeres őszi szereplésében, klubjával, az RB Leipziggel pedig bronzérmet szerzett a bajnokságban, majd nagyszerűen szerepelt a Bajnokok Ligájában is, ahol továbbjutott csoportjából az egyenes kieséses szakaszba. Gulácsi Péter harmadik alkalommal végzett az élen.

Jakabfi Zsanett továbbra is Európa egyik legerősebb klubcsapatában, a Wolfsburgban futballozik, amely idén is Bajnokok Ligája-döntőt játszott, és veretlenül nyerte meg a Bundesliga küzdelemsorozatát. A magyar válogatott támadója kilencedik alkalommal nyerte el ezt az elismerést.

A futsal szakágban is egy kapus lett a legjobb idén: Alasztics Marcell a kupagyőztes Haladás és a magyar válogatott játékosként is kiemelkedő teljesítmény nyújtott 2020-ban. A nőknél Kota Gabriella, az Astra HFC futsalosa lett a legjobb játékos. Mindketten első alkalommal szerezték meg ezt az elismerést.
 

Legfrissebb híreink