Eldőlt, hogy hol folytatja a pályafutását Mervó Bence

Lengyelország – Céget is alapított a tehetséges támadó.

Forrás:

Mervó Bencét pénteken a Slask további egy évre kölcsönvette a svájci FC Siontól. A támadót olasz, német, angol, cseh és holland csapatok keresték, első osztályú csapatok. A lengyelek mellett azért döntött, mert a Slask edzője 21 éves korának megfelelő, periodikus fejlesztési tervet dolgozott ki számára úgy, hogy a csapat állandó játékosaként számít rá.

 

„Tavaly június 4-én Új-Zélandon, az U20-as válogatott színeiben gólt szereztem Brazília ellen. Akkor elhatároztam, hogy egyszer a felnőtt válogatott színeiben is gólt szeretnék lőni Brazíliának, és egy győztes csapattal lemenni a mérkőzés után a pályáról. Tudom, hogy alázattal kell minden új nap minden edzését fogadnom annak érdekében, hogy ez a célom egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el” – kezdte Mervó.

 

 

„Nehéz időszakon vagyok túl. Voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben tudjak edzeni. Nagyon várom a wroclawi első kezdőrúgást, és ha nem is a nyolcadik percben, ahogyan a brazilok ellen sikerült, de a lehető leghamarabb szeretném berúgni az első gólomat, hogy utána jó néhány kövesse azt.”

 

A bejelentéssel egy időben Mervó családjával és barátaival sportügyeket szervező cég alapítását is bejelentette, amely a jövőben a vele kapcsolatos ügyeket intézi hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

 

 „Nekem legalább olyan fontos, hogyan jövök ki majd sok év múlva a professzionális fociéletből, mint a pályafutásom legeleje. Ez nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlattól sajnos hazánkban, ezért kellett lépnem. Nekem olyan háttér, támogatás, segítség, csapat kellett, amely erre is figyel. Ezt találtam meg a családomban és a barátaimban, akik elkötelezettek a sportszerű működés irányába, és maximálisan bízhatom szaktudásukban.”

 

Mervó Bence a most bejelentett cégalapítást társadalmi feladatnak is érzi, szeretné hozzásegíteni a magyar focit egy jóval modernebb, fejlettebb mindennapi működéshez, ahol a játékosokra a sportmenedzserek nem eladható áruként tekintenek, hanem olyan sportolónak tekintik őket, akinek hosszú távú tervei vannak a labdarúgópályán kívül is. A céggel kapcsolatos részleteket heteken belül a nyilvánosság is megismerheti. Az új cég első feladata a Mervó Bencének adott jogi, gazdasági, médiaképviseleti segítség volt a napokban zajlott és zajló csapattárgyalásaihoz.

Legfrissebb híreink