Eldőlt, hogy elviszi-e a Villarreal Horváth Ferencet

Kalandos edzés, még kalandosabb utazás.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint arról beszámoltunk, a Honvéd az új Bozsik Aréna hivatalos nyitómeccsén 0-0-s döntetlent játszott a Villarreal B-vel.

A Bozsik Aréna avatása: meglepetés Dzsudzsák Balázs posztján - NB1.hu

 

A lefújást követően a spanyolok részéről Miguel Alvarez vezetőedző és Ramon Bueno csapatkapitány, míg a Honvédtól Horváth Ferenc vezetőedző és Hidi Patrik csapatkapitány értékelt.

"Nagyon szépen fogadtak minket. Tegnap még nem tudtuk, hogy jövünk, de örülök, hogy mi avattuk fel a Bozsik Arénát és nagyon pozitív élményekkel távozunk innen" - kezdte Bueno, majd Alvarez hozzátette: "Szenzációs volt a hangulat, másfél évnyi Covid után ekkora hangulatot csodálatos érzés megélni, hisz nincs labdarúgás nézők nélkül."

Az nb1.hu kérdésére a spanyolok elárulták: egy ilyen fiatal csapattal egy ilyen élményt megélni mindig pozitív, és az az élmény, hogy itt játszhattak egy ilyen szintű csapat ellen nagyon boldoggá tette őket. "Nagyon későn tudtunk meg nagyon sok mindent. Tegnap délben még jó néhány játékosunk nem volt beoltva, akkor oltották be magukat, az éjszakát is úgy töltöttük, hogy nem tudtuk, mi fog kisülni és még ma reggel 6 órakor is úgy nézett ki, hogy 6-8 játékosunk nem tud velünk jönni. Ma délelőtt érkeztünk végül. Jól játszottunk, igazságos eredmény született. Remélhetőleg hasonlóan kellemes lesz a visszaút is."

"A hangulat nagyon jó volt, a szurkolóink jelesre vizsgáztak, ennél csak akkor lett volna jobb, ha mi többet tudunk tenni érte. Örültem, hogy a bajnoki meccs előtt még van egy mérkőzésünk. Talán a játékosok kicsit túlizgulták az egészet, sok olyan dolog volt, amit meg akartunk csinálni és sikerült, de sok olyan is volt, ami nem. Ritmustalan mérkőzés volt, amilyenek általában a stadionavatók, úgyhogy ezzel semmi gond nincs, a lényeg az, hogy az első bajnokit meg tudjuk nyerni. Nagyon jó érzés volt edzőként kivezetni ide a csapatot. Itt értem először labdába, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen gyönyörű stadionban valaha én vezethetem ki edzőként a Honvédot. Borzasztó büszke voltam, remélem, jövő héten az eredmény is jön" - kezdte Horváth Ferenc.

"Nem is úgy érzem, hogy túlizgultuk, inkább csak jobban kapkodtunk. Többet járathattuk volna a labdát olyan szituációkban, néha beleerőltettük magunkat olyan szituációkba, amikor nálunk lehetett volna a labda. Szolgálta a felkészülésünket ez a meccs, nekünk is új még a stadion és a pálya, nagyon örülünk, hogy ilyen szurkolók előtt ilyen szintű felkészülési meccset játszhattunk. Egyértelmű volt, hogy átadom a kapitányi karszalagot Djordje Kambernek, hisz olyan karaktert veszítünk el, aki nagyon sokat tett a klubért. Egyértelmű volt, hogy átadom a karszalagot, szeretném megköszönni Kambinak, amit az évek során tett a klubért" - kezdte Hidi. 

Az nb1.hu kérdésére Horváth Ferenc elmondta, nem volt túl jó érzés, amikor megtudták, hogy nem a Villarreal első csapata jön. "Azt se tudtuk, hogy lesz-e meccs, nem tudtuk, mire készüljünk, nem volt sima a felkészülésünk. Edzés végére tudtuk meg, hogy jön a Villarreal 2. Elmondtam, hogy ezáltal nem nyerhettünk igazán a meccsen: ha nyersz, akkor csak a Villarreal 2-t vered meg, ha nem, akkor meg az van, hogy tőlük is kikapsz. Bemutatták, hogy a spanyol foci miért tart ott, ahol, remekül futballoztak, de örülök, hogy lement a meccs és megismerkedtünk a stadionnal" - zárta a szavait, majd hirtelen megcsörrent a telefonja, mire hozzátette: "A Villarrealtól hívtak."

Hidi elmondta, tudták, hogy ez egy felkészülési meccs, de nagyon készültek, hisz nem minden nap lép pályára Európa-liga-győztes ellen a meccs. "Fontos, hogy lejátszottuk a meccset. A terhelés volt a legfontosabb, persze sajnáljuk, hogy nem az első sorral jöttek, de ez a helyzet."

Horváth Ferenc megtippelte azt is, hogy 2-0-ra nyernek a DVSC elleni első bajnokin (ha már eltalálta, hogy ez a találkozó 0-0 lesz). "Komolyra fordítva a szót: picit összevissza volt a mai nap. nem akarok kifogásokat keresni, de jó, hogy túlvagyunk ezen: azért csak megilletődtünk a stadiontól, a nézőktől is elszoktunk. Nagyon jó, hogy ilyen stadionunk van és ilyen nézőink vannak, de egy ilyen meccs erről szól és meg kell szokni az új környezetet. Szeretnénk minél jobban szerepelni, másfajta stresszt akarunk, mint ami tavaly volt."

"Készen áll a csapat. Kellett ez az egy meccs a stadion miatt, hogy beszokjunk ide. A csapatnak nem szabad előre tekintenie, meccsről meccsre kell koncentrálni, most az első fordulót nézni és el kell kapnunk egy jó rajtot" - zárta Hidi.

Legfrissebb híreink