Eldőlőben Horváth Ferenc sorsa

Erősítés: nincsen könnyű helyzetben a Hali.

Forrás:

Nyolc pontra van a bennmaradást jelentő 10. helytől a Haladás, nem könnyű ám ezzel a tudattal pihenőre vonulni, pláne úgy, hogy a klub jövőre lesz 100 éves. 
 
Horváth Ferenc vezetőedző a DVSC-től elszenvedett vereség után azt mondta, két út áll a vezetők előtt, az egyik ő. Szavai azt jelentik egyébként, hogy ha marad, akkor jelentős változásokat szeretne elérni a játékoskeretben. Mert utóbbi a másik út.
 
Tóth Miklós ügyvezető a klubhonlapnak adott értékelőjében nem beszélt az edzőről, ami arra utal, hogy a trénerrel képzelhetik el a folytatást, mert az erősítésekről viszont szót ejtett, hozzátéve, nincsenek könnyű helyzetben. Hozzátesszük, más klubok sem, mert a legtöbb játékosnak ilyenkor élő szerződése van, gyakorlatilag csak pénzért lehet bárkit megszerezni, akik szabadon igazolhatóak vagy szabaddá váltak, azoknak meg gond lehetett a teljesítményükkel vagy a hozzáállásukkal a korábbiakban.
 
De most jöjjenek Tóth Miklós szavai:
 
„A szezon előtt azt gondoltuk, és most is azt gondoljuk, hogy több van ebben a csapatban. Azt láttuk az ősszel, hogy a vereségek hatására a játékosok elbizonytalanodtak, ami a játékukon is meglátszott. Olyan hibákat vétettek, amelyeket korábban nem voltak jellemzőek. Például döntetlen állásnál három meccsen három tizenegyest hibáztunk, ezeken a találkozókon ki is kaptunk. Több alkalommal ellenfelünk kapusa bizonyult a mezőny legjobbjának. Persze mindez csak magyarázat, ettől még az utolsó helyen áll a csapat. Két meccsel pedig nehéz elszámolni, ez pedig a kisvárdai 4-1-es vereség és az MTK elleni idegenbeli 0-4. Ami a folytatást illeti, szeretnénk változtatni, erősíteni a kereten, de tudjuk, januárban nem könnyű igazolni. Azt most még nem tudom megmondani, hány játékos távozik és érkezik, és neveket sem szeretnék mondani. Egy biztos, január 3-án kezdjük a felkészülést. Aztán az első három bajnoki sokmindenről, szinte mindenről dönthet: fogadjuk a Kisvárdát, megyünk Paksra, jön a Mezőkövesd. Jómagam a 90-es évek közepén - például Király Gáborral, Szekér Istvánnal, Mikóczi Péterrel - szerepeltem egy olyan Haladásban, amely hét pont hátránnyal volt ilyenkor utolsó. Majd tavasszal nyolc bajnokin veretlen maradt és végül megőrizte NB I-es tagságát. Vagy említhetném az egy évvel ezelőtti szereplésünket, amikor a Fradi, a Puskás Akadémia és a Videoton ellen senki sem várt három győzelmet - és mégis megcsinálták a fiúk.”

Legfrissebb híreink