Eldől az ezüstérem és az egyik kieső hely sorsa

Zárul az NB I.

Forrás: mlsz.hu

A bajnoki cím és egy kieső hely már korábban "elkelt" a labdarúgó OTP Bank Ligában, a hétvégi zárófordulóban pedig eldől a további két érem és a másik kieső sorsa is.

Az érintett négy csapat vasárnap három meccsen lép pályára - az M4 Sport körkapcsolásban közvetíti a találkozókat -, a második helyezett Kisvárda és a harmadik pozícióban lévő Puskás Akadémia egyaránt házigazdaként.

A kétpontos előnnyel álló kisvárdaiak az öt forduló óta pontképtelen ZTE-t fogadják, amelynek korábban stabil védelme ebben a vesztes időszakban 16 gólt kapott.

A Puskás Akadémiához a kiesés elől menekülő Budapest Honvéd látogat, egyik csapat formája sem meggyőző a bajnoki hajrában. Bár a felcsútiak március eleje óta veretlenek, két győzelem mellett hétszer döntetlent játszottak, a kispestiek viszont a legutóbbi hét fordulót tekintve nyeretlenek, ezeken mindössze négy pontot szereztek, hármat otthon. A bennmaradásért még a Debrecent fogadó MTK küzd, amely viszont ért el bravúrokat a közelmúltban, a már bajnok Ferencváros és a ZTE otthonában is győzni tudott.

A két fővárosi alakulat között ugyanúgy két pont a különbség, mint az éremért csatázó vidéki együttesek között. Mindkét párharcban kialakulhat pontazonosság - bár egyszerre nem -, és miután a győzelmeik száma is megegyező lesz, ebben az esetben a gólkülönbségük rangsorol. A Kisvárdának plusz 15, a Puskás Akadémiának plusz 10 a gólkülönbsége, míg a Budapest Honvédnak mínusz 4, az MTK Budapestnek pedig mínusz 25. Az MTK-nak mindenképpen nyernie kell a bennmaradáshoz, a PAFC-nak pedig az ezüstéremhez.


OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
péntek:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 20.15
szombat:
Gyirmót FC Győr-Ferencváros 14.45
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 18.30
vasárnap:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 16.00
MTK Budapest-Debreceni VSC 16.00
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 16.00

Legfrissebb híreink