Elárulta-e az igazi taktikát a Paks csatára a Fradi elleni meccs előtt?

Játszhat-e Böde Dániel a címvédő ellen?

Forrás: Paksi FC

Eddig csak 5 gólt kapott a Ferencváros a bajnokságban, ám ma nagy tesztnek lehet kitéve a csapatvédekezése, hiszen annak a Paksnak lesz a vendége, mely csapat az egyik legeredményesebb, legveszélyesebb, leglátványosabb támadójátékot prezentálja Bognár György vezetőedzővé történt kinevezése óta.

Még akkor is, ha Böde Dániel már nem a csatársor, hanem a védelem oszlopos tagja lett. A kérdés csak az, hogy a Mezőkövesden megsérült játékos ott lehet-e ma kora este volt csapata elleni bajnokin.

Böde, mint azt az nb1.hu hétfőn már jelezte, szeretné, ha a hátralévő két bajnokin is pályára léphetne ebben az évben, ám azt is elmondta, ha ez nem lehetséges, akkor a felkészülés kezdetére szeretne tökéletes egészségi állapotba kerülni. Ugyanakkor azt is hozzátette, bizakodik, hogy a Fradi és az MTK ellen is pályára léphet.

„A Fradi ellen is ugyanúgy készülünk, mint bármely más csapat ellen, nincs semmi extra. A múlt hétvégi, vesztes mérkőzésünket szeretnénk kijavítani, így célként is ugyanúgy a három pont van kitűzve, egyébként soha senki ellen nem lehet más. Fontos lesz a stabilitás, hisz’ ellenfelünknek nagyszerű kvalitású játékosai vannak. Ha sikerül a Ferencváros ellen is megvalósítanunk a már hónapok óta játszott stílusunk, miszerint fentebb letámadunk, az meglepheti őket. Jó állapotban vagyunk, készek a harcra” - fogalmazott Sajbán Máté a Paks honlapjának.

A kérdés csak az, hogy ezek után valóban letámad-e a Paks, egyébként az MTK és a ZTE is így játszott az FTC ellen a Groupama Arénában, és hiába szenvedett mindkét gárda 2-0-s vereséget, tudtak zavart okozni a labdakihozatalban, azaz, az támadások felépítésének az elkezdésében.

A címvédő, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, a Vidi tegnapi Puskás Akadémia elleni 1-1es döntetlenje után már 6 ponttal vezeti a tabellát a fehérváriak előtt, ha ismét győz Szerhij Rebrov csapata, akkor 9 pontos lesz a fór.

„Jól ismerem a következő ellenfelet, amely hazai pályán eddig is több figyelemre méltó eredményt ért már el. A Paks veszélyes csapat, jó focit játszik, de a ZTE elleni meccs óta eltelt napokban volt idők felkészülni rá. Hozzászoktunk már, hogy az NB I-ben mindenki igyekszik 100 százalékot nyújtani a Fradi ellen, ez bizonyára szerdán, a Paks esetében sem lesz másként, ezzel is tisztában vannak a fiúk. Maximális koncentrációra lesz szükségünk. Nehéz mérkőzésre számítok” - mondta Szerhij Rebrov, az FTC mestere.

A meccs 20.15-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink