Elárulta az FTC, miért nem kapott aranyérmet Petrjak

Tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Forrás:

Az nb1.hu-n is olvashattak Ivan Petrjak kifakadásáról. A MOL Fehérvár ukrán játékosának többek között az sem tetszik, hogy a Fradi bajnoki címéből ugyan aktívan kivette a részét, ennek ellenére a zöld-fehérek nem postáztak neki aranyérmet. A légiós emellett arról is beszélt, hogy klubváltása után kifigurázták és árulónak tartják a fővárosi együttesnél. Petrjak hozzátette, rajta kívül többen is búcsút intettek az FTC-nek, de hasonló bánásmódban sem Lanzafame, sem Gorriaran sem részesült.

A rangado.hu megkereste a Ferencvárost azzal kapcsolatban, hogy miért nem kapott medáliát a labdarúgó. Íme a klub válasza:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség NB I. Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 2018-2019-es versenykiírása 11. pontja »A bajnokság díjazása« B) alpontja alapján »Az 1-3. helyezést elért csapatok vezetői és labdarúgói éremdíjazásban részesülnek: 1. helyezett 50 db aranyozott érem; 2. helyezett 50 db ezüstözött érem; 3. helyezett 50 db bronzérem«, míg ugyanezen pont C) alpontja arról is határozott, hogy »A versenykiírásban meghatározott éremmennyiségen felül további érmek nem készülnek.«

Mindezek alapján a 30. bajnoki címét megszerző rekordbajnok FTC részére mindössze 50 darab aranyérem jutott, amelyből 26-ot a játékosok, 24-et pedig a stábtagok (például a vezetőedző, a pályaedzők, a kapusedző, az erőnléti edzők, az orvosok, a fizioterapeuták, a masszőrök, a videóelemző, a technikai vezető, a szertáros) kaptak.

 

A klub legnagyobb sajnálatára az MLSZ határozata értelmében a Budapest Parkban megtartott hivatalos éremátadón nem tudtak aranyérmet kapni azok a játékosok, akik bár pályára léptek a bajnokságban, de júniusban már nem voltak a csapattal. Így Petrjak mellett ugyanúgy nem jutott medál például Rui Pedrónak, Finnbogasonnak, Rodrigueznek, ahogy a kerettag Amadou Moutarinak sem."

 

Petrjak az előző szezonban 2349 percet töltött a pályán az NB I-ben, ennyi idő alatt hat gólt szerzett az FTC mezében. A jelenlegi idényben eddig egyszer köszönt be a játékos, a Paks kapuját vette be Petrjak.

Legfrissebb híreink