Elárulta a Puskás Akadémia edzője, hogy miért szenvedett

És a győztes csere sem egyből teljesítette a kérését.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Már évek óta nem kell bizonygatni, hogy a Honvéd és a Puskás Akadémia összecsapásai a magyar labdarúgás ínyencségei közé emelkedtek, de azt sem, hogy miért.

Ezért is örültek kiemelten a felcsútiak annak, hogy az utolsó pillanatban lőtt góllal (akárcsak a két gárda előző, egymás elleni mérkőzésén), legyőzték a kispestieket.

 

Kőkemény üzenetet kapott az utolsó Honvéd vezetőedzője és sportigazgatója - NB1.hu

 

 

Hornyák Zsolt vezetőedző a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta, nem csak emiatt volt fontos számukra a siker.

,,Először is meg szeretném köszönni a csapatomnak a küzdőszellemet, amit eddig hiányoltam az elvesztett mérkőzéseken. Sokat javult a csapat szelleme és ez látható is az eredményeken. Ez nagyon örömteli számomra. Ez a meccs nem volt a legélvezetesebb, nagyon sok küzdés volt és taktikázás. Az ellenféltől is nyitottabb játékot vártam, mivel az utóbbi meccseken négy védővel állt ki. A mai napon az ellentámadásokra rendelkeztek be, nagyon kellemetlen játékosaik vannak ilyen szempontból, például Eppel, Ugrai vagy Gazdag. Nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt. Az utolsó 15 percben mi szerettük volna jobban megnyerni a meccset. Nagyon fontos a három pont, nem egyszerű ellenféllel játszottunk. Félidőben is azt mondtam a csapatomnak, hogy nem kell kapkodni, ki kell várni a megfelelő ellentámadásokat. Gyorsabbak a játékosaink, ezt szerettük volna kihasználni, ami sikerült is."

Hornyák megismételte, hogy a Honvéd egy kifejezetten nehéz ellenfél, ami sokkal jobb játékosokkal rendelkezik annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. A saját játékukat játszották elmondása szerint, ez hozta meg az eredményt.

 

Néhányak hozzáállásával baj van az utolsó Kispestnél - NB1.hu

 

 

Hornyáktól az nb1-hu megkérdezte, hogy csak azért tűnt feszültebbnek a meccs a megszokottnál, mert üres volt a stadion és jobban felhallatszott a játék zaja a lelátóra, vagy volt ennek más oka is:

,,Nagyon szenvedek, hogy üres stadionban kell játszani, mert az ember mindent hall. A játékosoknak sem ideális, de most ez a helyzet. Mind a két csapatnak fontos volt az eredmény. Mindenki tudja, hogy áll a Honvéd, de mi is feljebb szeretnénk lépni a tabellán. Legutóbbi meccsen győztünk, ma is azért jöttünk, hogy nyerjünk. Az utóbbi időben az összes Honvéd-Puskáson nagy volt a feszültség, ez rendben van. A minőség lehetett volna kicsit magasabb, mind a két csapat nagyon sok labdát veszített el. Ennek ellenére örülök, hogy mi tudtunk nyerni."

A győztes gólt s 84. percben becserélt Vanacek David szerezte, ezért megkérdeztük Hornyáktól, milyen utasításokkal küldte a pályára, mert az túl egyszerű lett volna, ha csak annyit kér tőle, rúgjon egy gólt:

,,Szögletrúgás előtt cseréltünk, amit nem szokás. Félig viccből, félig komolyan azt mondtam Vaneceknek, hogy menjél be és rúgjál gólt. Ezt nem tartotta be, mert a szögletre gondoltam és később szerzett gólt. Az öltözőben az első szavaim azok voltak, mert néhányan meg voltak sértődve korábban, hogy nem álltak be, hogy nem egy kezdő játékos döntötte el a meccset, hanem egy csere. Ez tény. Örülök, hogy úgy állt hozzá, hogy annak ellenére, hogy nincs a kezdőben, egy fontos tagja a csapatnak."

És ez a lényeg: a Puskás Akadémia játékosai sokan egyénieskedtek és durcáskodtak az ősszel, ám vasárnap este igazi csapatként funkcionáltak.

Emlékezetes három pont megszerzése lett az eredménye.

Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC | 0-1 | (0-0) | OTP Bank Liga | 12. forduló | MLSZTV

2020.11.29. OTP Bank Liga, 12. forduló Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC | 0-1 | (0-0) | összefoglalóIratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/...

ELŐZMÉNYEK:

BUDAPEST HONVÉD-PUSKÁS AKADÉMIA 0-1 (0-0)

Rendkívül kiélezett és ideges találkozóval zárult az NB I 12. fordulója. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban viszonylag eseménytelen, pontatlan első félidő után a kispestieknek és a felcsútiaknak is akadtak lövéseik és helyzeteik, Tomas Tújvelnek több nagy védést is be kellett mutatnia a hajrában, hogy aztán a hajrában mégis kapituláljon: Kiss Tamás passza után a csereként beállt David Vanecekhez került a labda, aki belőtte a Puskás győztes gólját. Néhány pillanattal hamarabb Djordje Kamber előtt lehetőség adódott, hogy a Honvéd nyerjen, ám az kimaradt, a másik oldalon nem - egyre nehezebb helyzetbe kerülnek Bódog Tamásék, hisz továbbra is odahaza nyeretlenül sereghajtók...
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A REMEK FELCSÚTI CSERE

Hornyák Zsolt a 84. percben küldte pályára Antonio Mance helyére Vaneceket, aki lényegében első komolyabb labdaérintését váltotta gólra. Erre szokták mondani: cserélni tudni kell!
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOMAS TÚJVEL

Annak ellenére, hogy a 92. percben gólt kapott, egyértelműen ő volt a meccs embere a védéseivel - nem feltétlen rajta múlt, hogy a hajrában végül veszített a Honvéd.


A GÓL TÖRTÉNETE:

92. perc: Kiss Tamás átadása után, közben Gazdagon változtatott irányt a labda, a lesipuskás Vanecek pedig értékesítette a ziccert, megnyerve a meccset a Puskásnak. 0-1

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Honvéd az MTK-t, a Puskás Akadémia a Kisvárdát fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

gólszerző: Vanecek (90+2.)
sárga lap: Lovric (9.), Nunes (50.), Kocsis (59.), Slagveer (66.), Hidi (74.), Knezevic (75.)

Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Lovric, Baráth, Tamás - Bocskay (Kamber, 87.), László (Kocsis, a szünetben), Hidi, Gazdag - Eppel, Ugrai (Balogh, a szünetben). Vezetőedző: Bódog Tamás
Puskás Akadémia: Tóth - Nunes (Deutsch, 63.), Meissner, Spandler, Nagy - Van Nieff, Urblík, Slagveer (Weslen Junior, 77.), Knezevic - Kiss, Mance (Vanecek, 84.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink