Elárulta a Honvéd egyik legjobbja, hogy került Kispestre, hollandot igazolt a Sepsi

Könyvet írtak a Vidi egyik legemlékezetesebb továbbjutásáról.

Forrás: honvedfc.hu

SEPSI OSK

"Új csatár érkezett a Sepsi OSK-hoz

A mai nap során véglegessé vált, hogy a Sepsi OSK színeiben fog játszani a holland Kevin Luckassen is. A 28 esztendős csatár a török Kayserisportól érkezett hozzánk, egy évre kölcsönbe.

Új játékosunk számára nem ismeretlen a román élvonalbeli bajnokság, hiszen korábban a Konstancai Viitorul és a Jászvásári Politehnica csapatánál is megfordult, de pályafutása során szerepelt a holland Almere City, az angol Northampton, az osztrák SKN Pölten, a cseh Slovan Liberec és a skót Ross County együtteseiben is.

Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!"

HONVÉD

"Július végén érkezett Kispestre Nenad Lukic, aki eddig négy mérkőzésen három gólt szerzett: a szerb bajnokság korábbi gólkirálya az Aranyoroszlánok kamerái előtt mesélt az eddigi karrierjéről, a Honvéd hívásáról, a beilleszkedésről, no meg arról, hogy milyen célokkal érkezett hozzánk."

MOL FEHÉRVÁR

Lövés Szarajevóban címmel írt könyvet Szentesi Zöldi László a Videoton labdarúgóklub 1984/85-ös UEFA Kupa menetelésének utolsó előtti állomásáról, a jugoszláv Zeljeznicar Szarajevó elleni visszavágóról - jelezte az MTI.

A hétfői székesfehérvári könyvbemutatón a szerzőt Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki szerint a több mint ezeréves város történelemkönyvébe nehéz bekerülni, sportolóként talán csak Vörös Zsuzsanna öttusázó, a város eddigi egyetlen olimpiai bajnoka és a Videoton UEFA Kupa döntőt játszó csapata férhet oda. Úgy vélte, Fehérvár egyik legfontosabb sporttörténeti pillanatáról szól a könyv, amely után "egy királyi csapat érkezett a Királyok városába".

A Ferencvárosnak szurkoló Szentesi Zöldi László hangsúlyozta, azért erről a találkozóról írt, mert szerinte az ő nemzedékének ez a legnagyobb futballélménye, hiszen lemaradtak nemcsak az Aranycsapatról, de Albertékről is, így nekik három sikertelen világbajnokság mellett néhány sikermorzsa jutott a magyar klubfutballból. "Ezek sorában a Videoton UEFA-menetelése a legfényesebb csillag" - fogalmazott, hozzátéve: nem ismer olyan kortársat és nála idősebb magyart, aki ne tudná, mit vitt véghez 1984/85-ben a fehérvári gárda.

A szerző rámutatott, akkoriban mindenki Videoton-szurkoló volt, "nagy tartást adott a világ magyarságának a menetelés". Közölte, a sorozatból azért választotta a jugoszlávok elleni elődöntő visszavágóját, mert szerinte ez volt az egyetlen mérkőzés, ami többről szólt mint futballról. "A legnagyobb dráma az összes közül a szarajevói Grbavica Stadionban történt, ahol két perc választotta el a nem különben kitűnő Zeljeznicart attól, hogy történetének legnagyobb sikerét elérve bejusson a döntőbe és játsszon a Real Madriddal, de akkor jött Csuhay" - magyarázta Szentesi Zöldi László, aki szerint ez a gól olyan, hogy mindenki emlékszik rá, hol és milyen körülmények között látta.

Az író járt Szarajevóban a könyv kapcsán és azt tapasztalta, hogy gyakorlatilag nincs olyan negyvenen felüli férfi Boszniában, aki nem ismerné a Videotont, aki ne hallott volna erről a meccsről, illetve a továbbjutást érő gólt szerző Csuhay Józsefről, továbbá az összes interjúalanya tökéletesen ejtette ki a Székesfehérvár szót is.

Csuhay József elmondta: volt magyar bajnok, járt vb-n, de ezek elsikkadnak e gólja mellett. Emlékeztetett, kiesésre állva támadniuk kellett, nem gyakorolták reggeltől estig ezt a támadást, amiből a gól született, egyszerűen a találat "csak úgy összejött".

A Videoton az UEFA Kupa 1984/85-ös kiírásában egészen a döntőig menetelt. A székesfehérváriak legyőzték sorrendben a csehszlovák Dukla Prahát (1-0, 0-0), a francia Paris Saint-Germaint (4-2, 1-0), a jugoszláv Partizán Beogradot (5-0, 0-2), a negyeddöntőben az angol Manchester Unitedet (0-1, 1-0, 11-esekkel), az elődöntőben a jugoszláv Zeljeznicar Szarajevót (3-1, 1-2), míg a fináléban azonban a spanyol Real Madriddal (0-3, 1-0) szemben alulmaradtak.

Legfrissebb híreink