El-selejtezős csapatot vert a Puskás Akadémia

Felörölték az ellenfelüket.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

A PUSKÁS AKADÉMIA BESZÁMOLÓJA:

,Utolsó felkészülési meccsünkön 3–1-re vertük a szintén El-selejtezős NK Osijeket.
Az első valamirevaló helyzet a mieink előtt alakult ki az este hatkor is nagy melegben kezdődő találkozón. A 10. percben Spandler Csaba labdaszerzését követően Luciano Slagveer gyújtotta be a rakétákat a jobb oldalon, betört a horvát tizenhatosra és futtából a bal sarok mellé lőtt.

Az embert próbáló hőmérséklet ellenére kifejezetten jó volt a tempó, még akkor is, ha a továbbiakban a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 30. percében aztán megszereztük a vezetést: Slagveer akciózott a jobb oldalon, középre adott, a labda Josip Knezevic elé került, aki 11 méterről nem tévesztette el a célt (1–0).

Kisvártatva növelhettük volna az előnyünket, David Vanecek ugyanis gyönyörűen készítette le a labdát az érkező Alexandru Balutának, ám a román játékos nagy helyzetben a felső léc fölé lőtt. A 37. percben némileg váratlanul egyenlített az eszéki csapat: egy gyors jobb oldali ellentámadás végén egy nagy védelmi hibát követően Josip Splojaric a kiszolgáltatott helyzetbe került Tóth Balázst is elfektetve talált a kapunkba (1–1).

A második félidőben kilenc perc kellett ahhoz, hogy visszavegyük a vezetést, mégpedig a szünetben első gólunk szerzője, Josip Knezevic helyére beállt Jakub Plsek révén, aki tizenöt méteres, lapos lövéssel vette be Ivica Ivusic kapuját (2–1). A 78. percben növeltük előnyünket: egy bal oldali Puskás-szöglet után Thomas Meissner perdítésébe Ante Majstorovic ért bele kézzel a tizenhatoson belül – a megítélt büntetőt Baluta magabiztosan értékesítette (3–1).

A 86. percben Plsek megszerezhette volna a mag második, a csapat negyedik gólját, ám egy formás támadás végén kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sokkal később kiderült, nem ez volt a találkozó utolsó helyzete, az utolsó pillanatban Deutsch László beadása után a gólvonalról mentettek a vendégek – a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyertünk horvát testvérklubunk ellen."

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC–NK Osijek 3–1 (1–1)

Felcsút, Pancho Aréna, 2020. augusztus 8.

Gól: Knezevic (30.), Plsek (54.), Baluta (11-esből), ill. Spoljaric (40.)

Sárga lap: Hadzsiev (15.), Spandler (19.), Deutsch L. (91.), ill. Igor Silva (50.), Ljopa (67.), Ljubic (84.)

PAFC: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Baluta, Spandler, Knezevic – Slagveer, Vanecek, Weslen Júnior. Csereként pályára lépett: Plsek, Kiss T., Komáromi, Urblík.

Osijek: Ivusic – Igor Silva, Skoric, Majstorovic, Talys – Ndockyt, Jugovic, Zaper, Pilj – Spoljaric, Grezda. Csereként pályára lépett: Beljo, Ljopa, Ljubic, Loncar, Grgic, Todoroszki.

Legfrissebb híreink