El: kiderült, miért játszott szürkében a Fradi

Egyszerű oka volt a különlegességnek.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros futballcsapata meglepte a szurkolóit az Espanyol elleni idegenbeli Európa-liga mérkőzésen. Az 1-1-re végződött összecsapáson eddig nem látott, szürke színű mezben lépett pályára a gárda. Az ok a kontinentális szövetség (UEFA) előírásaiban keresendő - jelezte a Blikk.

Ugyanis a kupasorozatokban résztvevő együtteseknek olyan szerelésben kell játszaniuk, amely eltér az aktuális vetélytársétól – előzetesen háromféle garnitúrát hitelesít az UEFA. Az FTC első számú meze zöld-fehér csíkos, a második tiszta fehér. Az előírások alapján a harmadiknak jelentősen el kell térnie a klubszínektől – például ezért sárga a spanyol Barcelonáé és rózsaszínű az olasz Lazióé. Minden esetben a pályaválasztó csapat élvez előnyt, ez csütörtökön este az Espanyolnak kedvezett, amely fehér mezt húzhatott magára, így kizárva a Fradi első és második számú szerelését.

 

A Fradi menedzsmentje a konzervatívabb stílusú szürkét választotta. Ami aztán szerencsét hozott, hiszen a Ferencváros az előzetesen esélyesebbnek tartott spanyol klub otthonában ért el értékes döntetlent.

Legfrissebb híreink