El: botrány után nagyon kiütötték Szoboszlaiékat - videó

Nem ment a játék a Salzburgnak, nehéz helyzetbe kerültek.

Forrás: Twitter/Salzburg

Frankfurtban lépett pályára az Európa-liga kieséses szakaszának első mérkőzésén a Salzburg. Szoboszlai Dominik kezdőként 71 percig játszott az Eintracht elleni találkozón, amely azonban nem szolgált sok örömmel az osztrákok számára.

A meccs a szerda esti, Frankfurt melletti lövöldözés áldozatainak emlékére gyászszünettel kezdődött - legalábbis egy ideig néma csend volt a Commerzbank-Arenában, aztán az ultrák az UEFA tiltása ellen tiltakozva fütyülni kezdtek a stadionban (eredetileg csillagszórós megemlékezést szerettek volna, ebbe nem ment bele a szövetség). 

Mindezek után valódi tűzijáték jellemezte a meccset hazai részről, amelyhez a Salzburg könnyed partnernek bizonyult. A japán Kamada az első félidőben kétszer mattolta Szoboszlaiékat, majd a második játékrészben is betalált, sőt, Kostic gólja után az 56. percben már néggyel ment a Frankfurt. A hajrában ugyan (immár a magyar középpályás lecserélése után) Hwang büntetőből szépített, ám ez a reménysugár nagyon halvány az osztrákok számára - akik úgy tűnik, alaposan megérzik a Minamino, Haaland kettős hiányát...

A visszavágót egy hét múlva rendezik Salzburgban. Az este másik magyar érdekeltségű meccsén a Kolozsvári CFR hazai környezetben 1-1-et játszott a Sevillával. 


Európa-liga, a legjobb 32 között, odavágó:

Eintracht Frankfurt-Red Bull Salzburg 4-1 (2-0)

Frankfurt: Trapp - Toure, Arbaham, Ilsanker (86. Durm), Ndicka - Rode, Hasebe, Sow - Kamada (81. Da Costa), Kostic - Silva (75. Paciencia)

Salzburg: Stankovic - Farkas, Onguene, Wöber - Ulmer, Mwepu, Junuzovic, Okugawa (46. Adeyemi), Szoboszlai (71. Camara) - Daka (46. Koita), Hwang
Gólszezők: Kamada 12., 43., 53., Kostic 56., illetve 4:1 Hwang 85., 11-esből

FRISSÍTVE, 9:22

Önkritikát gyakorolt Szoboszlaiék edzője - gólok törtenete, reakciók - NB1.hu

Forrás: redbullsalzburg.at Mint arról csütörtök este az nb1.hu beszámolt, az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért az Eintracht Frankfurt és Szoboszlai Dominikkel felálló RB Salzburg csapata találkozott egymással az első mérkőzésen. A meccs a szerda esti, Frankfurt közelében található, hanaui lövöldözés áldozatainak emlékére gyászszünettel indult. A meccs igazi kupaküzdelmet hozott, sok helyzetet és gólt láthattak a nézők a teltházas Commerzbank Aránában.

Legfrissebb híreink