Ekkor játszhat az új stadionjában a Honvéd

Az ügyvezető igazgató az edzőkeresésről és a fizetésekről is beszélt.

Forrás: Honvéd/Facebook

Az élvonalban jelenleg a hatodik helyen áll a Honvéd. A fővárosi együttesnél a koronavírus miatt elrendelt szünet alatt sem állt meg az élet. Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy a kispestiek felbontották Giuseppe Sannino vezetőedző szerződését. A döntést követően elkezdődött a találgatás, hogy ki lesz az olasz tréner utódja. Többek között Horváth Ferenc és Bernd Storck nevét is lehetett hallani. Az biztos, hogy az új edző érkezéséig Pisont István a Honvéd vezetőedzője.

Hivatalos: távozik a Honvéd stábja - NB1.hu

 

Kun Gáborral készített a honvedfc.hu egy interjút, amelyben az edzőkeresés is szóba került. Az ügyvezető igazgató szeretné, ha az új szakember hosszabb ideig látná el a vezetőedzői tisztséget a klubnál.

 

"Sok trénernek komoly presztízs a Honvéd kispadja, ez jól látszik az érdeklődésekből.  Mindenképpen olyan valakit szeretnénk, aki hosszabb távon be tudja tölteni a csapat vezetőedzői posztját és aki kezdeményezőbb focira törekszik" - árulta el Kun.

 

A kispestiek a múlt héten jelentették be, hogy Urbányi István sportigazgatóként tér vissza az alakulathoz. Kun Gábor elmondta, Urbányinak is szerepe lesz majd az új edző kiválasztásában. Urbányival kapcsolatban az is kiderült, hogy a futballról alkotott véleménye megegyezett a Honvéd elképzeléseivel.

Honvéd: bejelentették Urbányit - reakciók, részletek - NB1.hu

 

A bajnokság folytatásával kapcsolatban nehéz bármit is mondani. Kun Gábor szeretné, ha a pályán fejeződne be az idény, de szerinte eljöhet az a pillanat, amikor erre nem lesz lehetőség.

"Természetesen a legoptimálisabb az, ha a pályán fejeződnek be a küzdelmek, de eljöhet az a pillanat, amikor sajnos meg kell hozni azt a döntést, hogy a mostani állás szerint zárjuk le a bajnokságot. Mivel egy ilyen speciális helyzetben nem lehet teljesen igazságos döntést hozni, fontos, hogy indokolatlanul nagy hátrány ne érjen egy klubot se. Gondolok itt elsősorban a jelenleg kieső helyen álló csapatokra. A belga példa nekem személy szerint szimpatikus ahogyan kezeli ezt a helyzetet, de bármilyen döntés is születik az biztos, hogy ez egy „torz” bajnokság lesz" - hangsúlyozta Kun, aki elmondta, a kispesti játékosok a teljes márciusra eső bérüket megkapják, de a válság hatásai minden klubot érintenek.

A Honvéd jelenleg "albérletben" játszik, mivel a Bozsik Stadion építése zajlik. Kun Gábor optimista, úgy véli, még idén hazatérhet az együttes.

"Reméljük, minél kisebb mértékben befolyásolja, de sajnos erre senki nem számított.

 

Jelen pillanatban úgy készülünk, hogy még az idei év negyedik negyedében beköltözhetünk régi-új otthonunkba. Mondanom sem kell, hogy mennyire várjuk már, hogy véget vessünk annak a kiszolgáltatottságnak, amire rá vagyunk kényszerülve.

 

Nem is olyan régen volt, hogy két héten belül játszottunk az MTK, a Vasas és a Szeged otthonában is „hazai” mérkőzést. Minden elismerésem és köszönetem a szurkolóké, akik ilyen helyzetben és intenzív időszakban is a csapat mellett vannak" - világított rá Kun. 

Épül a Kispest otthona: parádés felvételek a Bozsik Stadionról - képek - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink