Már a Premier League bajnoka is Nagy Ádámot akarja

Leicester - A Ferencváros középpályásával pótolnák a feltehetően távozó N'Golo Kantét.

Forrás: mlsz.hu

Az átigazolási időszak általában Dzsudzsák Balázsról szól a magyar sportsajtóban, de az utóbbi hetekben a Ferencváros középpályása, Nagy Ádám viszi a híreket. A 21 éves játékos kiváló teljesítményt nyújt az Európa-bajnokságon, így nem csoda, hogy topcsapatok érdeklődését is felkeltette.

 

Az utóbbi napokban Nagy Ádámot a portugál sajtó már eladta a Benficának és a Bragának is. Nemrég Thomas Doll is arról számolt be, hogy már Hamburgból is érdeklődtek a tehetséges játékos iránt, ráadásul a Fradi edzője annyira biztosra veszi a távozását, hogy már nem is számol Nagy Ádám játékával a hamarosan induló szezonban.

 

Ahogy azt pénteken megírtuk, a France Football értesülése szerint az Olympique Marseille is szemet vetett Nagy Ádámra, ezt szombaton a tekintélyes L’Équipe is megerősítette. A francia klub illetékese az elmúlt hónapokban többször tárgyalt a Ferencvárossal és Nagy Ádám menedzsmentjével.

 

A Nagy Ádámot képviselő CMG menedzseriroda a Nemzeti Sport megkeresésére cáfolta, hogy hónapokkal ezelőtt megkezdődtek volna a tárgyalások, illetve hogy bármilyen, akár szóbeli egyezség született volna a játékosról.

 

„Fogalmazzunk úgy, hogy Nagy Ádám néhány hónapja felkelthette a Marseille érdeklődését, és több mérkőzésen megfigyelték. Megegyezésről vagy hónapok óta zajló egyeztetésekről szó sincs a Marseille kapcsán" – mondta Kövesdi Viktor, a CMG igazgatója.

 

Az említett csapatokon túl a német Hamburg és a Freiburg, az olasz Bologna, és a török Trabzonspor neve is szóba került, mint Nagy Ádám esetleges jövőbeli klubja.

 

Frissítés

 

12.15: Az Olympique Marseille és Benfica után az angol bajnok Leicester City szemet vetett Nagy Ádámra. A 21 éves középpályást korábban szóbahozták a Liverpoollal és a Chelsea-vel is, azonban a Rókák készek kifizetni a Ferencvárosnak a játékos 2 millió fontos kivásárlási árát.

 

A Daily Star azt írja, hogy Nagy Ádám az E-csoport első helyéhez segítette az Eb meglepetéscsapatát, az Ausztria elleni győzelem és az Izland elleni döntetlen során is játszott, és várhatóan visszakerül a kezdő tizenegybe a Belgium elleni nyolcaddöntőben.

 

Nagy Ádám szerződtetése már csak azért is reálisnak tűnik, mert a Leicester City komoly játékosmegfigyelő hálózattal rendelkezik. A francia N'Golo Kantét 4,5 millió euróért szerződtették tavaly nyáron a Caentól, míg az év játékosának választott Riyad Mahrezért mindössze 750 ezer eurót fizettek La e Havre-nak.

 

Nem mellesleg N'Golo Kanté hasonló pozícióban futballozik, mint Nagy Ádám, és a brit források gyakran összehozzák az Arsenallal, a Real Madriddal és a Manchester United-del is, így nem csoda, ha már a Rókák azt keresik, kivel lehetne pótolni. 

Legfrissebb híreink