nb1.hu

Egy távozó a Kecskeméttől, kettő a Mezőkövesdtől

Mindhárom játékos az NB II-ben folytatja.

Sági Milán az NB I-ben 2. helyen álló Kecskeméttől, míg Kotula Máté és Rabatin Richárd a tabellán 9. Mezőkövesdtől távozott a másodosztályba. Íme, az új klubjaik bejelentései:

KOZÁRMISLENY

"A HR-Rent Kozármisleny csapata vasárnap Tiszakécskén megkezdi tavaszi bajnoki szereplését, vasárnap pedig lejátszotta a téli felkészülés utolsó edzőmeccsét, ám a rajt előtti napokban egy újabb érkező játékost tudunk bemutatni szurkolóinknak.

Sági Milán az NB I-ben szereplő Kecskemét együtteséből érkezik, ahol 7 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára ősszel.

Az Orfűn élő 27 éves labdarúgó eddigi pályafutása során az NB I-es szereplésen kívül 87-szer lépett pályára az NB II-ben, ez mellett 113 alkalommal az NB III-ban.

Megfordult az MTK, a Monor és a PMFC csapataiban is, tagja volt az NB II-es újonc PMFC-nek, amely csapat 4. helyen végzett a Merkantil Bank Liga NB II-ben.

3 éves pécsi szereplést követően az első osztályú Kecskemétbe igazolt, innen érkezik Kozármislenybe!

Sági Milán röviden így mutatta be magát szurkolóinknak: “Pécsett kezdtem el futballozni, később az MTK utánpótlás csapataiban és a második csapatában játszottam. Ezt követően Monoron töltöttem 2 évet, majd a PMFC-be igazoltam vissza. A legutóbbi fél évet Kecskeméten töltöttem. Sok az ismerős arc a csapatban, nem teljesen idegen számomra a keret. Szeretném segíteni a Kozármislenyt, hogy közösen elérjük a céljainkat.

Sok sikert kívánunk Milánnak NB II-es csapatunkban!"

AJKA

"A mai napon másfél + 1 éves szerződést írt alá együttesünkkel Rabatin Richárd, aki az NB I-es Mezőkövesdtől érkezik csapatunkba.

A fiatal korábbi utánpótlás válogatott játékos 2006-ban a II. Kerületben kezdte pályafutását, majd egy év után a Vasas-Pasarét csapatához igazolt, ahonnan 2010 nyarán került a Vasas Kubala Akadémiára.Az Akadémián a ranglétrát végigjárta, ahol legnagyobb sikerét a 2017-2018-as szezonban ért el, ahol az U19-es élvonalbeli bajnokságban aranyérmes csapatban 19 meccsen két gólt szerzett. A következő négy évet már a III. Kerületi TVE együttesénél töltötte, ahol kiemelkedő volt számára a 2020-2021-es év, amikor is az NB III. Nyugati csoportjában első helyen záró csapatban 36 meccsen 11 gólt lőtt. A Merkantil Bank Ligában szereplő együttesnek is alapembere volt tavaly, összesen 33 bajnoki meccsen lépett pályára és 3 gólig jutott.Mezőkövesden kevesebb szerephez jutott az elmúlt fél évben.

Ajkai karrierjéhez sok sikert kívánunk!"

DOROG

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk kölcsönvette Kotula Mátét a Mezőkövesd együttesétől!

A 2001-es születésű balhátvéd a Szolnoki MÁV FC-nél nevelkedett, majd 2015-ben a Puskás Akadémia kötelékébe került, ahol az U15-U16-U17-es korosztályokban is pályára lépett az ott eltöltött három idény alatt. Ezt követően visszaigazolt nevelőegyesületéhez, ahol bemutatkozhatott az első csapatban, előszőr az NB3-ban – a 2018-2019-es bajnok címet is szerzett -, később pedig a másodosztályban. 2020-ban szerződtette őt a Mezőkövesd, ahonnan a több játéklehetőség érdekében kölcsönben ismét Szolnokra, majd Budafokra került, az idei szezon első felében a Diósgyőr együttesét erősítette. A fiatal játékos játékjogát klubunk a szezon végéig vette kölcsön.

Új játékosunkat szeretettel köszöntjük a Dorogi FC-nél, pályafutása új szakaszához sok sikert kívánunk!"

A Kecskemét vasárnap a MOL Fehérvár FC-vel, a Mezőkövesd a Puskás Akadémiával játszik vasárnap. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek