Egy stadion születése - diósgyőri szemmel

Miskolc - Kezdésként kitör egy darabot a szívekből az építkezés.

Forrás:

Az új stadion építése a diósgyőri szurkolók életében egy olyan esemény, ami egyrészt kitör egy darabot a szívünkből, hiszen a régi stadionhoz megannyi szép és persze keserű emlék is kapcsolódik, másrészt viszont egy szép jövőt vetít elénk. Az amigeleken.hu csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az építkezés menetében folyamatosan tájékoztatni szeretné a szurkolókat a munkálatok előrehaladásáról.

Ennek érdekében már a stadion alapkövének 2016.12.01-i lerakásakor megkerestük a kivitelező Market Zrt. projekt menedzserét, Boros Lászlót, legyen a segítségünkre abban, hogy ki tudjuk elégíteni szurkolótársaink információéhségét. László rendkívül együttműködőnek bizonyult, első lépéseként lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy találkozzunk a stadion építésvezetőjével és felajánlotta a lehetőségét annak is, hogy rendszeres időközönként, előre egyeztetett időpontban szurkolói stadiontúrákat szervezhessünk azok számára, akik érdeklődnek az építkezés menete iránt, szeretnék látni, hol tartanak a munkálatok.

Az amigeleken.hu fotósa, Max és a Miskolci Fotóklub tagja, Barkóczi Boglárka remek fotóinak köszönhetően most Ti is nyomon követhetik a csodálatos stadionunk születését. Meg kell mondjam nektek, hogy joggal érezhetem magam a legszerencsésebb diósgyőri szurkolónak, hiszen jóllehet rengeteg szervezőmunkát igényelt a stadiontúrák tető alá hozása, de ennek köszönhetően a bontástól az átadásig testközelből élhettem meg az ország legszebb stadionjának elkészültét.

A 2016.12.05-i találkozónkon Silling Balázs építésvezető arról tájékoztatott minket, hogy a bontással párhuzamosan zajlanak már az új stadion déli lelátójának a földmunkái is. Beszélgetésünk napján a tribün teljes egészében lebontásra kerül, majd megkezdődik a stadion és a Szinva part közötti depóban a törmelék darálása, aminek köszönhetően amit csak lehet, a vasalt aljzat alá töltésként mindent visszahasznosítanak az új stadionba.

A munkálatok menetével kapcsolatban Balázs elmondta, hogy a déli oldalon kezdik az új stadion építését és az óra járásával megegyező irányban haladnak majd. Időben a leghosszabb folyamat egészen biztosan a főépület építése lesz, hiszen az egy több szintes épület lesz, abban van a legtöbb monolit szerkezet és persze a belső szakipari munkák is hosszú időt vesznek majd igénybe. Ezt az épületet kell minél gyorsabban felépíteniük, annak érdekében, hogy a belső szakipari munkák (elektromos, gépészeti, stb.) a lehető leghamarabb el tudjanak indulni.

 

További részletek, képek a linkre kattintva érhetőek el az amigeleken.hu oldalán.

Legfrissebb híreink