Egy éve adták át a Puskás Arénát: így tiszteleg a Magyar Posta - KÉP

A közös élmények ereje.

Forrás: Réti Zsolt

A Magyar Posta nb1.hu-nak küldött közleménye:

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki az egy éve átadott Puskás Aréna tiszteletére november 20-án.

A sorszámozott bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50 ezer példányban. A megjelenés napjától megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. Az alkalmi bélyegblokkon, a borítékon és a bélyegzőben az Arénáról készült külső és belső felvételek, valamint az intézmény logója szerepel.

Közép-Európa legnagyobb, legkorszerűbb élményarénája 2019. november 15-én, a Magyarország-Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzéssel nyitotta meg kapuit. Az azóta eltelt egy évben otthont adott a többi közt a Bayern München sikerét hozó UEFA Szuperkupának, a Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésnek, míg a magyar labdarúgó-válogatott sokáig emlékezetes összecsapáson jutott ki Izland ellen a jövő nyári, hazai társrendezésű Európa-bajnokságra.

„Ezek a közös élmények összekovácsolják a nemzetet, hatalmas lelkierőt adnak ezekben a komoly fizikai és lelki megpróbáltatással járó időkben. Bízzunk benne, hogy 2021 júniusában a magyar szurkolók teltházas meccseken buzdíthatják a nemzeti válogatottat az Európa-bajnokságon” – fogalmazott Fürjes Balázs.

A Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztos emlékeztetett rá, az épület kialakításnál fontos szempont volt, hogy annak látványa felidézze a legendás Népstadiont. A karakteres pilonoknak és betonrácsaiknak köszönhetően az újban látjuk a régit, ami az alkalmi bélyegblokkon is visszaköszön.

Fürjes Balázs szerint mindannyian büszkék lehetünk az új Puskásra, amely száz százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, magyarok építették. „Felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését segítette” – fogalmazott, kiemelve, hogy az új Puskás átlagos árszínvonalon épült, sőt, a vele teljesen egy időben épült, ugyanekkora tokiói olimpiai stadion a Puskásnak épp a duplájába került.

A kormánybiztos hangsúlyozta, a Puskás Aréna több mint stadion. Budapest világszínvonalú nyolcvanezres koncerthelyszínnel gazdagodott, amit nyáron a legendás Aerosmith koncertjén is megtapasztalunk majd. „Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, az új Puskás ismét fontos helyszíne lesz nagy nemzetközi konferenciáknak, fogadásoknak, zárt térben tartott előadásoknak, üzleti eseményeknek is, biztosítva a gazdaságos működés feltételeit” – tette hozzá Fürjes Balázs.

A bélyegblokk kibocsátásával kapcsolatos kisfilm:
 

Legfrissebb híreink