Egekbe magasztalták Szoboszlait az osztrákok

Jó helyről érkezik a dicséret.

Forrás: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Remekül mutatkozott be európai hadszíntéren Szoboszlai Dominik, akit Marco Rossi a magyar válogatott keretébe is nevezett a mérkőzés előtt. A magyar tehetség gólpasszal segítette csapatát, de egyébként is jó teljesítményt nyújtott.
 
A Salzburg sportigazgatóját, Chrsitoph Freundot nem lepte meg a fiatal remeklése.
 
– Mindennap látjuk őt az edzéseken, tudom, mire képes, ezért egyáltalán nem lepett meg a teljesítménye. Hihetetlen futballista és kivételes tehetség – nyilatkozta Szoboszlairól a Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund
 
A skysportaustria.at ismét meglobogtatta, hogy a magyar „szupertehetség” iránt már a legerősebb bajnokságokból is érdeklődnek. Nemrég például a Juventusszal hozták szóba, – erről mi is írtunk- de a Bayern München is szívesen látná a soraiban.
 
A mérkőzésen Szoboszlait váltó 33 éves Christoph Leitgeb a Spox.com-on szólalt meg. Utalt a kettejük közti 15 évnyi korkülönbségre is, mondván a magyar játékos akár a fia is lehetne. 
– Fantasztikusan futballozott élete első európai kupameccsén, nagyon érti a játékot, nagyszerű a technikája, amit minden edzésen láthatunk – folytatta.
 
Marco Rose vezetőedző is nagyon elégedett volt a játékosa teljesítményével.
 
– Be kellett dobnunk a mély vízbe, de teljes magabiztossággal tettük be a kezdőcsapatba. Megérdemelte a lehetőséget – nyilatkozta.
 
Korábban Szoboszlai is említette, hogy meg voltak vele elégedve, valamint a válogatottságról is szót ejtett.

Legfrissebb híreink