Edzőt váltott Szalai Attila csapata

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Fenerbahce/Facebook

Veszélybe került a vasárnapi Albánia-Anglia labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzés megrendezése, mert a tiranai rendőrség nem garantálja a stadion környékének biztosítását.

A rendőrség illetékesei a kötelező stadionbejárás után kívülről is ellenőrizték a létesítményt, és azt tapasztalták, hogy a közelben működő vállalkozások - többnyire bárok - felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, márpedig ezek elfoglalják az Air Albania stadion szinte összes bejáratát.

Rebani Jaupi, a tiranai rendőrség vezetője azt közölte az Albán Labdarúgó Szövetséggel (FSHF), nem tudják megtenni a szükséges intézkedéseket a fennálló helyzet megváltoztatására, márpedig így a létesítmény nem felel meg a mérkőzésrendezés biztonsági előírásainak.

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő boltok bezárását és az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

"Az Anglia elleni mérkőzés lemondása katasztrofális következményekkel járna hazánkra, a válogatottra, és az albán labdarúgás imázsára nézve" - áll az FSHF csütörtöki közleményében.

A világbajnoki selejtező I csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra.

Legfrissebb híreink