Edzőmeccset játszott a DAC, hazaért a Vidi Lengyelországból

Megszólalt a magyar-angollal kapcsolatban a Chelsea középpályása.

Forrás: dac1904.sk

DUNASZERDAHELY
Fábry duplázott, Andzouana is betalált, ezzel nyert ma a DAC 3:2 a II. liga újonca elleni edzőmeccsen.

A szeptemberi válogatott szünet keretén belül játszott ma a DAC edzőmérkőzést Nádasfőn, a II. liga újoncánál. Martin Jedlička szabadot kapott Németh Antal vezetőedzőtől, rajta kívül sérülés miatt Dominik Kružliak, Andrija Balić, Kalmár Zsolt és Brahim Moumou, míg válogatott kötelességei miatt Cesar Blackman, Eric Davis, Andrejs Ciganiks, Schäfer András, az újonc Hahn János és Ion Nicolaescu hiányzott. Mivel Martin Vantruba, Luciano Vera és Malý Matúš tegnap a Somorja színeiben játszott a Podbrezová elleni bajnokin, így ezúttal ők is távol maradtak. Martin Rymarenko pedig a mai nappal kölcsönjátékra távozott Rózsahegyre.

Először kapott lehetőséget a belga szélső, Thibaud Verlinden, aki tegnap írt alá klubunkhoz, illetve a 18 éves ifijátékosunk, Csóka Bálint.

Aktívan kezdtünk, és bár Sharani és Csóka lehetősége még kimaradt, a 11. percben Andzouana átadását Fábry küldte a hálóba – 0:1. A 34. percben felcserélődtek a szerepek, Fábry passzát Andzouana gurította el a hazai kapus mellett – 0:2.

Fordulás után agresszívabb lett a hazai csapat, aminek az 59. percben, egy tizenegyesből szerzett szépítőtalált (Bekö – 1:2) volt a jutalma. A 68. percben Veselovský ívelt a kapu elé, Fábry kapásból a léc alá küldte a labdát – 1:3. Mivel Sharani és Verlinden több helyzetet is kihagyott, így a végeredményt Brkovic állította be a 78. percben.

FC Rohožník - DAC 1904 2:3 (0:2)
Nádasfő, 2021. szeptember 4., szombat, 10:30 ó, napos idő, +20°C
Góllövők: 11. Fábry, 34. Andzouana, 68. Fábry - 59. Bekö (11 m), 78. Brkovic
Játékvezető: Bláha - Ralbovský, Kardelis, 250 néző
DAC: Veszelinov (62. Horváth) - Csóka, Muhamedbegovic, Beskorovainyi (46. Verlinden), Brunetti - Veselovský, Nije, Nebyla - Fábry, Sharani, Andzouana. Edző: Németh Antal.
Rohožník: Kolena (46. Havlik) - Škuta, Hitka (46. Holub), Kiss (46. Milota), Frimmel (46. Ambra) - Pittner (63. Tomovič), Fila, Privrel (46. Hermann), Bekö (63. Meliš) - Horvát (63. Žilinský) - Ščepka (46. Brkovic). Edző: Németh Szilárd.

STATISZTIKA:
Lövés - kapura 6:8, mellé 1:11
Szöglet - 4:2
Les - 2:5

MAGYARORSZÁG-ANGLIA
Mason Mount szerint az ellenséges hangulat is hozzájárult az angol labdarúgó-válogatott fölényes, 4-0-s győzelméhez a magyarok ellen, a Puskás Arénában rendezett csütörtöki világbajnoki selejtezőn - jelezte az MTI.

"Amikor az egész stadion ellenünk van, jobbá válunk. Beszéltünk róla, és tudtuk, hogy ellenséges lesz a környezet, de mi élvezzük ezeket a lehetőségeket. Meg szeretnénk mutatni, hogy mire vagyunk képesek a labdával, és el akarjuk hallgattatni a stadiont" - nyilatkozta a Chelsea középpályása, aki Lőw Zsolt személyében magyar másodedzővel dolgozik a klubcsapatában.

Az Európa-bajnoki döntős angol válogatott játékosai a telt házas Puskás Arénában rendezett mérkőzés lefújása után ellenséges légkörre panaszkodtak. Elmondásuk szerint amikor rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, a hazai drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

A brit ITV és Sky Sports televíziók riporterei azt állították, láttak és hallottak olyan magyar szurkolókat, akik majomhangok utánzásával gúnyolták a színesbőrű Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet, sőt a Sky Sports felvételeket is mutatott az egyik ilyen nézőről.

"Olyan volt a légkör, hogy amint gólt szereztünk, lehetett tudni, hogy valamit bedobnak majd a pályára, vagy valami történik, ám szerencsére senki sem sérült meg. Ilyesmi máskor is megtörtént velünk, de szégyen, hogy ez megismétlődik, következményekre van szükség" - mondta Mount.

Hozzátette, reményei szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) megbünteti a magyar szövetséget, mert ennek a viselkedésnek el kell tűnnie a sportágból.

A FIFA pénteken bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a mérkőzésen történt események miatt, és megismételte, hogy a zéró tolerancia elvét képviseli a rasszizmus ügyében.

Anglia vasárnap Andorrát fogadja a Wembley Stadionban, majd szerdán Varsóban a lengyelekkel találkozik.

Mount szerint a budapesti győzelmük azt mutatja, hogy növekszik az önbizalmuk, miután július közepén hazai pályán tizenegyespárbajban elveszítették az Európa-bajnoki döntőt Olaszországgal szemben.

"Nem hiszem, hogy valaha is megijedtünk volna bárkitől. Tudjuk, milyen csapatunk van, és el kell végre felejtenünk az Eb-döntőt, illetve a nyáron történteket. Ez egy hatalmas győzelem volt, különösen a csoportállás miatt, hiszen növeltük az előnyünket" - közölte.

MOL FEHÉRVÁR FC
Szombat délután landolt a csapatunkat szállító gép Budapesten.

Péntek este gálamérkőzést játszott együttesünk a Rakow Częstochowa felújított stadionjában. A találkozót követően az éjszakát Częstochowában töltötte a csapat, majd szombat délelőtt indult vissza Magyarországra. Különgépünk 12.30-kor szállt le Budapesten, ahonnan a Vidi-busszal utaztak tovább a játékosok Székesfehérvárra. 

Legfrissebb híreink