Edzői értékelések az NB I 33. fordulójából

Magyarország – Szíjjártó büszke a csapatára, Oenning szerint a megfelelő pillanatokban jól reagáltak.

Forrás: nb1.hu

Igen érdekes volt az OTP Bank Liga 33. fordulója, azaz az utolsó kör az NB I-ben. A Puskás Akadémia hiába verte meg a Budapest Honvédot, mivel a Vasas is nyert az MTK ellen, a felcsúti gárda búcsúzott az élvonaltól, de az is eldőlt, hogy az újpesti sikerével ezüstérmes lett a Videoton, a Lokinak elég volt az iksz a bronzérméhez, míg az MTK hiába kapott ki, a negyedik helyével indulhat az Európa Ligában. Hogy mit mondtak az edzők a mérkőzések után? Összegyűjtöttük.

 

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 2-1

 

Szíjjártó István (Puskás Akadémia): - Büszke vagyok a fiúkra! Hosszú folyamat volt ez, majd kielemezzük a tanulságokat. A Honvéd ellen fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat, főleg az első félidőben. A második félidőben a Honvéd nagyon nyomott, de ki tudtuk védekezni, így megnyertük a meccset. Korai még megmondani, hogyan tovább, jövő héten leül a vezetőség, majd azután eldől. Nem a csodákban, az elvégzett munkában, a szívben, az alázatban hiszek.

 

Marco Rossi (Honvéd): – A Puskás Akadémia teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Főleg az első húsz-huszonöt perc volt mérvadó, amikor nem voltunk elég agresszívek. Látszott a két csapat közötti motivációs különbség. A kiesés ellen küzdelem motivációja nagyobb volt, mint az, ami bennünk volt az év végén. Sok szurkolónk volt itt, ezért nagyon negatív dolog a vereség. 

 

MTK-Vasas 0-2

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Az embert az életében kis és nagy örömök is érik. Nagy boldogság számunkra, hogy kijutottunk a nemzetközi porondra, de csalódás, hogy nem nyertünk, ezzel lemaradtunk a dobogóról. Igazi ki-ki meccs volt. A Vasas és mi is nagyot küzdöttünk azért az egy gólért, de ellenfelünknek sikerült betalálnia. Sajnos nem maradt már bennünk átütőerő, az utolsó három fordulóban elfogytunk, amit az is hűen tükröz, hogy nem szereztünk gólt. Sajnálom, hogy nem tudtam dobogóra vezetni a csapatomat.

 

Michael Oenning (Vasas): - A Puskás Akadémia gyorsan gólt szerzett a másik mérkőzésen, így tudtuk, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a találkozót az MTK ellen. Egy-két hiba becsúszott, de a megfelelő pillanatokban jól reagáltunk. Az évad folyamán össze kellett szoknunk. Próbáltam összehozni egy új filozófiát a fiatal játékosokkal. Idővel a labdarúgók is megértették, hogy mit akarok. Tavasszal már látni lehetett azokat az elemeket, a küzdést, amit elvártam.

 

Haladás-FTC 0-1

 

Mészöly Géza (Haladás): - Jól, offenzíven kezdtük a meccset, megleptük ellenfelünket, amennyiben az első percben Németh Márió lövése bemegy, másként alakul a folytatás. A közönség és a csapat még jobban tűzbe jött volna, óriási lökést jelentett volna a találat. Egyébként a bemelegítés során Németh mozgott a legjobban, remekül lőtt kapura, úgy gondoltam, ő lehet a nyerőemberünk. Később a kispadon viszont azt éreztük, hogy gond lehet, nagyon jöttek befelé a szélekről a Fradi támadói- gólt is kaptunk. Sajnálom, hogy ezt a periódust nem sikerült átvészelnünk, hiszen kézben volt a meccs. Később aztán már Király Gábor három nagyot is védett. Ezzel a meccsel is rutinosabbak lettünk, örömteli, hogy az FTC ellen is megvolt a tartásunk. Köszönjük szurkolóink egész éves buzdítását, gratulálok játékosaimnak teljesítményükhöz. Miután korai lenne még leállni a munkával, még két hétig edzésben maradunk.

 

Thomas Doll (FTC): - A játékosok dolgát nagyban megnehezítette az időjárás, a meccs elején nagyon meleg volt, a végére hűvös lett. Amennyiben az utolsó passzaink sikerülnek, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. Nem így tettünk, nem koncentráltunk eléggé, így az ellenfél végig érezte az esélyt az egyenlítésre. Azt szeretném, ha majd ismét sikerült bajnokságot nyernünk, az éremátadást Budapesten, a saját stadionunkban rendezzék. Kicsit olyan érzésünk volt, mintha a téli beleki edzőtáborban nyertünk volna egy tornát. Noha itt is remek hangulatot teremtettek szurkolóink, rengeteg drukkerünk nem lehetett itt.

 

Újpest-Videoton 0-3

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Két meccset is láthattak a szurkolók a mai napon. Az első összecsapás Balajcza Szabolcs kiállításáig tartott, amely alatt jó játékkal kontrol alatt tartottuk az ellenfelünket, és több helyzetet is kialakítottunk. A piros lapot követő mérkőzésen a vendégek kihasználták az emberelőnyüket, és megszerezték a három pontot. Sajnálom, hogy nem úgy zártuk a szezont, ahogy eredetileg terveztük, de bízom benne, hogy május 7-én széppé varázsoljuk az idei évünket.

 

Horváth Ferenc (Videoton): - Rendhagyó módon az egész szezonról beszélnék inkább. Nagyon szépen köszönöm a játékosoknak az év végi hozzáállást, bebizonyították, hogy nagyon jó labdarúgók. Köszönöm a stábnak a segítséget, remekül tudtunk együtt dolgozni, nagyon sokat tettek azért, hogy a csapat második legyen és persze köszönjük a szurkolóknak is, akik végig, az első perctől az utolsóig mellettünk álltak. Nem utolsósorban köszönöm Kovács Zolinak is, aki szintén sokat segített nekünk. De. Azt is el szeretném mondani, hogy nem könnyű magyar edzőnek lenni. Amikor idekerültem, sok magyar kollégám azt mondta, hogy nem vagyok idevaló – remélem, holnap olvasnak újságot. A szövetségi kapitánynak sok sikert kívánok az Eb-re, de annak a híve vagyok, hogy mindenki a saját csapatával foglalkozzon. És, egy kicsit a sajtó miatt sem könnyű magyar edzőnek lenni, mert két órával a mérkőzés előtt megjelentetik azt, hogy nem én vagyok ennek a csapatnak az edzője, miközben a szerződésem május 15-ig szól. Nincs ezzel gond, de nehéz az elmondottak mellett dolgozni – mindentől függetlenül persze büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.   

 

Békéscsaba-DVSC 0-0

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Gratulálok a Debrecennek a harmadik helyezéshez, és gratulálok a csapatomnak azért, hogy a mai mérkőzésen nagyon jól helytálltak egy dobogón végző csapat ellen. Helyzeteink voltak, méltó partnerei voltunk a DVSC-nek.

 

Kondás Elemér (DVSC): - Győzni szerettünk volna ezen a mérkőzésen is, végül 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó, amelyen inkább a küzdelem dominált. Az első félidőben alakítottunk ki helyzeteket, de nem tudtunk betalálni. Ekkor eldönthettük volna a meccset. A második félidőben is voltak próbálkozásaink. Elégedett vagyok azzal, hogy elértük a bajnokság elején kitűzött célt, a dobogón végeztünk.

 

DVTK-Paks 0-2

 

Egervári Sándor (DVTK): - Az első félidő kiegyenlített volt, az utolsó percben súlyos egyéni hiba után kapott góllal hátrányban mentünk az öltözőbe. A második félidőben többet mozgósítottunk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést, a játékosok elég sokat tettek ennek érdekében. Többet kockáztattunk, több volt a labda nélküli futás, ekkor benne volt a mérkőzésben, hogy akár fordítani is tudunk, de a fordulópontok nem nekünk kedveztek. Rúgtunk véleményem szerint egy szabályos gólt, ami nem volt les, de ezen változtatni nem tudunk, és nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hanem nem tudtuk átverekedni magunkat az ellenfél kellemetlen harcmodorban játszó védelmén. Egy gyengébb első félidő és egy harcosabb második játékrész után minimum az ikszre rászolgáltunk. Gratulálok a paksiaknak!

 

Csertői Aurél (Paks): -  Nagyon fegyelmezetten futballoztunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem adtuk fel a biztos védekezést, 1-0 után a második félidőben számtalan helyzetet dolgoztunk ki, pontosabb utolsó passzokkal hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. A vége izgalmas lett, de Diósgyőrben nyerni mindig nehéz. Megérdemelten nyerük meg a mérkőzést.

 

Legfrissebb híreink