Edzői értékelések az NB I 30. fordulójából

Magyarország – Kondás, Doll, Szpisljak, a távozó Jarni és a többiek.

Forrás:

Szombat este hat mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 30. fordulójában. A DVSC-TEVA hazai pályán győzni tudott, míg másik négy pályán egyaránt vendégsiker született. Hogy mit mondtak az edzők a mérkőzések után? Összegyűjtöttük.

 

DVSC-TEVA-Újpest 1-0

 

Kondás Elemér (DVSC): – Kiszenvedtük ezt a győzelmet. Küzdöttek a játékosok, de mindkét csapatok nagyon sok hibával futballozott. A kélt korai csere átírta a csapat játékát, de a hajrában Tisza Tibor szabadrúgásgólja eldöntötte a három pontot. A játék nem tetszett, csak a három pontnak lehet örülni. Vár még ránk három nagyon fontos mérkőzés.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Először szeretnék gratulálni a Debrecennek és Kondás Elemérnek. Ellenfelünk megérdemelte a győzelmet, mert jobban játszott és kicsivel több szerencséje volt. Mindig mondom a játékosoknak, hogy el kell gondolkodni, adott szituációban miért a másik csapatnak van szerencséje, és nem nekünk. Az első félidőben jobban játszottunk, helyzeteink voltak, de nem tudtunk gólt szerezni. A második félidőben más Debrecen jött ki, nehezen tudtuk tartani őket. Nálunk hiányzott az a plusz, amivel be tudtuk fejezni a támadásokat. A Loki egy jó lövéssel jobb volt, Tisza szabadrúgásból betalált, ami eldöntötte a meccset. Megtettünk mindent, ezért gratulálok magunknak is. (dvsc.hu)

 

Puskás Akadémia-Békéscsaba 0-1

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): – Amit mondtunk, nem a szép játék miatt jöttünk a Pancho Arénába, hanem a három pontért. Játékban végig mindent beleadott a csapat. Egy ilyen szurkolótábor mellett, mint a miénk, nem lehet gyengén futballozni. Megérdemelten győztünk, és harcolunk tovább a bennmaradásért. Következő ellenfelünk kedden este otthon a szintén 25 pontos Vasas lesz. (beol.hu)

 

 

Vasas-DVTK 1-3

 

 

Michael Oenning (Vasas): – Megérdemelten nyert a Diósgyőr, gratulálok az ellenfelünknek. Sajnos az egész mérkőzésen a fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. Nem tudunk mást tenni, le kell rázni magunkról ezt a meccset, kedden egy másik arcunkat akarjuk mutatni Békéscsabán. A most elkövetett hibákból tanulni kell. Még mindig a mi kezünkben van a sorsunk. A Diósgyőr emberhátrányban okosan játszott, kivitte a támadóit szélre, jól kontrázott. Sajnos a második félidő elején gólt kaptunk, 0-2-nél volt egy óriási helyzetünk, amit elrontottunk, majd az ellenfél újra betalált. Ezen a napon semmi nem sikerült. (vasasfc.hu)

 

Egervári Sándor (DVTK): – Örömteli a mai győzelmünk, mert tavasszal már volt lehetőségünk idegenben három pontot szerezni, de akkor nem sikerült, most viszont tíz emberrel kiharcoltuk, aminek külön értéke van. Nagyon fontos gólt rúgtunk a második félidő elején, ami megnyugtatta, és magabiztosabbá tette a létszámhátrányban lévő csapatot. (dvtk.eu)

 

Paksi FC-Videoton 0-1

 

Csertői Aurél (Paks):– Ha nem rúgunk gólt, akkor nehéz meccset nyerni... Voltak lehetőségeink, elkerülhető volt a Vidi találata - amely szerintem szabálytalan volt, simán kilökték a védőnket. Amúgy uraltuk a játékot, több helyzetet kidolgoztunk, de ebből nem sikerült gólt lőni. El vannak keseredve a srácok amiatt, hogy mindig rossz oldalán állunk a mérkőzéseknek, hiába a 300. bajnoki, nincs mit ünnepelni

 

Horváth Ferenc (Videoton): – Nem mondanám, hogy jó mérkőzést játszottak a csapatok, hogy teljesen őszinte legyek, ez inkább egy rossz meccs volt. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, nyugodtabban játszhattunk volna, ha azokat kihasználjuk, de nem tudtunk élni velük, a gólunk pedig nem mondom, hogy edzéseken begyakorolt figurából esett, de ez is épp ugyanannyit ért, mintha valaki kapásból kilőtte volna a felső sarkot. Kollégámnak gratulálok, szerintem jó csapatot rakott össze, annak pedig nagyon örülök, hogy továbbra is harcban vagyunk a dobogóért.

 

FTC-MTK 2-2

 

Thomas Doll (FTC): - Az első félidőben egyetlen pontrúgásunk sem volt a tizenhatos környékén. A szünetben nem kellett sok mindent mondnai a fiúknak, maguk is mérgesek voltak. Egy fokozattal feljebb kellett kapcsolnunk a második félidőben és nagyobb lendületet vinni a játékunkba. (m4sport)

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Már az elején úgy számoltam Torghelle Sándorral, hogy a 70. perc környékén beküldöm. (m4sport)

 

Honvéd-Haladás 0-1

 

Marco Rossi (Honvéd): – Megvoltak a lehetőségeink az első félidőben, de nagyon sok hibával futballoztunk. A tizenegyes volt a legnagyobb helyzetünk, ennél hatalmasabb sansz nem adódhat. Az ellenfél persze berúgta a magáét, ezzel nyert a Haladás. Harminc bajnokit játszottunk idén, kaptunk három büntetőt, mind a hármat kihagytuk, három különböző labdarúgó. Ez azért elgondolkodtató. Hogyan lehetséges? Ennyire nem erős jellemek? Én edzés nélkül értékesítettem volna minimum egyet a háromból. Tény, hogy Király Gábor nagyon sok pontot hozott a csapatának, ma is nagyon jól védett. Mindig is nyitott voltam a fiatalok bevetésére, az év minden pillanatában keresem, mikor építhetők be. De nem bedobni akarom őket a csapatba, hanem beépíteni – ez hozhat sikert. Nézem az NB III-at és az U19-et is, hogy ki mennyire kész a feladatra, és a megfelelő pillanatban esélyt is adok nekik felnőtt szinten.

 

Mészöly Géza (Haladás): – Sűrű a mezőny, szeretnénk elérni az Európa-ligát, ám nagyon nehéz lesz. A győzelemnek persze nagyon örülünk. Taktikailag mindvégig fegyelmezett volt a csapat, a Honvéd nem tudott veszélyes helyzeteket kidolgozni. A második félidőben mi jöttünk ki jobban a „tizenegyespárbajból", nem érdemtelenül szereztük meg a győzelmet, amely igen értékes a jó Honvéd ellen. Azért Iszlai Bence lőtte a büntetőt, mert bíztunk benne, ő az első számú tizenegyesrúgónk, s ezúttal nagyszerűen élt a bizalommal. Kovács Lóránt egyértelműen bevált középhátvédként. Jól futballozott, fegyelmezetten játszott, akadtak nagy mentései. Hátul is jól illeszkedett a csapatba.

 

Legfrissebb híreink