Edzői értékelések az NB I 29. fordulójából

Magyarország – Jarni leckéje, Doll fantasztikus estéje, Csertői dühe.

Forrás: nb1.hu

Mint ismert, kedden a Videoton–DVSC (1–0) mérkőzéssel kezdődött el az OTP Bank Liga 29. fordulója. Szerdán további öt találkozót rendeznek a magyar élvonalban. Elsőként az Újpest és Honvéd mérte össze erejét, a két tréner értékelte a lilák győzelmével véget ért párharcot.

 

MTK–Békéscsaba 3–0

 

Teodoru Vaszilisz (MTK):– Az első félidőben kiegyensúlyozott volt a találkozó, fejben nagyon itt voltunk, és kitűnően védekeztünk. Többen hiányoztak, de fiataljaink éltek a bizonyítás lehetőségével, büszkék lehetünk rájuk. Szép jövő előtt állunk. 

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba 1912 Előre):– Már az első félidőben is idegesen játszottunk, az összecsapáson nem jöttek be a megoldásaink, több esetben rosszul is passzoltunk. Az MTK Budapest könyörtelenül kihasználta rossz pillanatainkat, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. (mtkbudapest.hu)

 

DVTKPAFC 21

 

Egervári Sándor (Diósgyőri VTK): – Ma a győzelemmel lehetünk teljes mértékben elégedettek, a nagyon fontos három pontot itthon tartottuk, a játékunk viszont ezen a tavaszon talán a leggyengébbre sikerült. Az első félidő végén előnyt szerzetünk, de az utolsó percben bekapott gól elbizonytalanított bennünket, aztán a második játékrészben ellenfelünk ránk erőltette akaratát. A végén voltak lehetőségeink, amelyeket a kinyílt védelemmel szemben kihagytunk. A győzelem kárpótol minket azért, hogy a játékban ma nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettük volna.

 

Robert Jarni (Puskás Akadémia): – Mit lehet mondani egy olyan meccs után, amikor kis túlzással egy kapura folyt a játék? Semmit nem ér az, hogy eljöttünk Diósgyőrbe, uraltuk a játékot, kis túlzással leckét adtunk labdarúgásból. De a focit nem művészi pontokra, kivitelre játsszák, hanem gólokra, és pontokban mérik. Ma tényleg sok lehetőségünk volt a gólszerzése, de a sokból csak egyet sikerült értékesíteni. Az ellenfél kihasználta a mi hibáikat és büntetett. Volt egy érdekes szituáció, a 11-es, azt szeretném visszanézni, hogy mi történt. Azért szeretnénk a játékosaimnak gratulálni, mentek, hajtottak, hogy gólt szerezzenek, sajnos nem sikerült az egyenlítés.​ (boon.hu)

 

Ferencváros-Paks 5-2

 

Thomas Doll (FTC):- A felállást illetően változtatnom kellett, hiszen a két szélső védőnk kiesett. Jól kezdtük a mérkőzést, kettő nullra vezettünk, úgy érzem, megérdemelten. Ahogy szokott lenni, teljesen hirtelen, az ellenfél első helyzetéből gólt kaptunk. Úgy gondolom, hogy a második félidő elején nem találtuk meg rögtön a ritmust. Utána lecseréltük Böde Dánielt, kisebb egészségügyi gondja volt, középpályást hoztunk a helyére. Ezt követően meg kellett ráznunk magunkat, újra önmagunkra találtunk, a kapitányunk, Gyömbér Gábor góljával ismét vezetést szereztünk. Nagyon örültem ennek a gólnak, Gábor ezzel egy hosszú, nehéz időszakot zárt le a sérülését követően. Ezután a Paksból kiállították egy embert, biztosabbá tettük a meccset, jöttek a gólok. A csapat minden dicséretet megérdemel, a bajnoki cím megszerzése után is ilyen motiváltan játszott! Ki szeretném használni az alkalmat, hogy minden szurkolónak, minden csapat körüli munkatársnak megköszönjem a munkáját, segítségét, támogatását! Köszönöm mindenkinek, fantasztikus esténk volt! (fradi.hu)

 

Thomas Doll, a sajtótájékoztató végén magyar nyelven azt mondta: „Nagyon elégedett vagyok.”

 

Csertői Aurél (Paks):– Gratulálok a Ferencvárosnak, sok sikert kívánok neki a kupában. Két kiállítás, két büntető maradt el a másik oldalon... Egyébként sokkal jobban játszott a Fradi, mint mi, de mindez befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Köszönöm, viszlát – mondta a láthatóan feldúltan távozó tolnai tréner.

 

Újpest–Honvéd 2–0

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest):– Nem volt könnyű győzelem. Az első félidőben egy-két játékosomon nem láttam az akaratot, hogy mindent megtett volna a labda megszerzéséért, amiből esetleg több lehetőséget is ki lehetett volna alakítani. Az előző mérkőzéseken is ez volt a probléma, illetve, hogy a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Most sikerült, nyertünk is kettő-nullra, de nem volt egyszerű mérkőzés.

 

Marco Rossi (Budapest Honvéd):– Azokon a mérkőzéseken, amelyeken nem vagyunk kellően agresszívak, és nem tartjuk a kellő távolságokat a pozíciók között vereséget szenvedünk, azt láthattuk ma is.

 

 

Haladás-Vasas 2-1

 

Mészöly Géza (Haladás): - Az első félidőben lassan, körülményesen szövögettük a támadásokat. Egyszer-egyszer ez sikerült, de mégsem volt bennünk átütő erő. Kevesebb labdát szereztünk, mint szoktunk, voltak védekezésben helyezkedési hibáink - ebből lett a bekapott gól is. Váltottunk azonban a második félidőre: nem Kováccsal volt elégedetlen, hanem Iszlait kellett a középpályára felhoznom. Két szép akciógólt szereztünk, ez a csapat érdeme, ráadásul vesztes állásból fordítottunk. Nem támadót hoztam be, hanem Cruyff-módra a középpályán váltottam, hál' Isten ez be is jött.

 

Michael Oenning (Vasas): - Nem volt szerencsénk a találkozón. Megérdemelten szereztünk vezetést, rászolgáltunk volna akár a második gólra is. Fordulás után az első hibából azonban rögtön gólt kaptunk. Ezek után is előre játszottunk volna, ám újabb találat került a kapunkba. Koncentráltak voltunk, de nem lehetek teljesen elégedetlen, láttam biztató jeleket. Kár, hogy elveszítettük a mérkőzést, szükségünk lett volna pontra-pontokra. Megrázzuk azonban magunkat és felpörgünk a Videoton ellen.

 

Videoton–DVSC 1–0

 

Horváth Ferenc (Videoton):– Minden játékosom maximálisan ott volt fejben a mai mérkőzésen. Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A második félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy a labdát tartsák az ellenfél térfelén. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal és az eredménnyel.

 

Kondás Elemér (DVSC):– Az első félidőben nem azt játszottuk, amit elterveztünk. Nagy területet adtunk át az ellenfélnek, és a megszerzett labdát hamar eladtuk. Aztán jött a kiállítás. Át kellett szervezni a csapat védelmét. A meccs vége felé volt néhány ígéretes helyzet. Szakály akár be is fejelhette volna. A védekezést megoldottuk, támadásban nem sikerült a tervezettnek megfelelően teljesíteni.

Legfrissebb híreink