Eddig csak 1 edzőváltás jött be igazán az NB I-ben - elemzés

Az eddigi fejlemények és a hatásaik.

Forrás: Mezőkövesd

Megtörtént a harmadik edzőváltás az NB I-ben, a DVSC-nél a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor páros helyét (előbbi volt a főnök) ideiglenesen Jeremiás Gergő veszi át Dombi Tibor segítségével, aki a szombati, MTK elleni, idegenbeli bajnokin irányítja majd a DVSC-t.

Most nézzük meg, az eddigi két edzőváltás hogyan sült el.

2021. október 4. - MTK: Giovanni Costantino helyett ideiglenesen Teodoru Vaszilisz
Giovanni Costantino Marco Rossi stábjának a tagja volt, bajnok lett ő is a Kispesttel, hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott kijusson a nyári Európa-bajnokságra. Az Eb előtt azonban elfogadta az MTK ajánlatát, amiért a szövetségi kapitány nagyon megharagudott rá, nemrégen azt nyilatkozta, hogy nem is ismer olyan nevű embert, hogy Giovanni Costantino.

Az olasz akkor tudott eredményes meccset produkálni az MTK élén, ha játszatta a fiatal magyar tehetségeket, ennek ellenére, a menesztése előtt nem sokkal hiába ment ő is ünnepelni az MTK ultrái elé a Mezőkövesd legyőzése után (a magyarok vitték a prímet a csapatban), a fanatikusok kivonultak, így jelezve a klubvezetésnek, hogy nem kíváncsiak rá.

Teodoru irányításával jött egy papírforma zakó a Puskás Akadémia ellen, majd egy bravúros iksz az FTC vendégeként, amikor Teodoru betegség miatt nem lehetett ott, Pintér Ádám (aki helyettesítette) viszont saját elmondása szerint az ő utasításait hajtotta végre.

A tegnapi, Kisvárda elleni, idegenbeli 4-1-es vereség alkalámával még több fiatalt vagy eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kapó futballistát szerepeltetett a kupameccsen. 

Egy edzőváltás elméletileg mindig felkavarja az állóvizet, a kék-fehéreknél ez eddig nem igazán történt meg, feltehetően azért, mert a játékoskeret, köszönhetően az eddig nem igazán beváló nyári igazolásoknak, átlagos szereplésre elegendő az NB I-ben, a kupában meg nem ért volna végső diadalt. Ezért sem állt ki a legerősebb csapattal tegnap Teodoru.

Az olasz egyébként nemrég Dániából jelentkezett be:

2021. október 4./6. - Mezőkövesd: Pintér Attila helyett Supka Attila
Pintér Attila és a csapat között megromlott valami, ezt jelezte az is, amikor a volt szövetségi kapitány azt nyilatkozta az nb1.hu-nak az MTK elleni zakó után, hogy a klubvezetésnek választania kell majd közte és néhány játékos közül decemberben....

Supka azonnal felrázta a társaságot, a tegnapi kupameccset el kell felejteni vele kapcsolatban, mert nyilván a bajnoki szereplés a fontosabb a számukra (a Szeged jutott tovább), mert a Kispest bravúros, emberhátrányban megtörtént legyőzése után azt nyilatkozta az nb1.hu-nak, hogy egyelőre az elsődleges céljuk a bennmaradás. Előtte a Lokit verték Supkával a matyóföldiek, így az ő kinevezése eddig telitalálatnak bizonyul.

Azaz, a két váltás közül az egyik eddig jól sült el!

Legfrissebb híreink