Eb2020: vb-győztes játékos szurkol a magyaroknak - nyilatkozatok

Miért jár föld felett a Fradi kapusa?

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

"Három nappal az Európa-bajnokság budapesti rajtja, a portugálok elleni találkozó előtt Szalai Attila és Bogdán Ádám állt az újságírók rendelkezésére.

– Az elmúlt egy évem nagyon jól sikerült és nagyon boldog vagyok e miatt, mind a klubcsapatommal, mind pedig a válogatottal jól teljesítettünk. Rengeteget dolgoztam és dolgozom ezután is, hogy tovább tudjak ezen az úton haladni – kezdte a csapat médiaközpontjában tartott szombati sajtótájékoztatót Szalai Attila. – Ami a portugál meccset illeti, az egész csapat nagyon izgatott és várja, hogy eljöjjön ez a nap. A legfontosabb az lesz, hogy megfelelő fizikai, taktikai és mentális felkészültséggel érkezzünk meg erre és minden mérkőzésre, hiszen nagyon magasak a saját elvárásaink.

 

Szalai Attila, aki a német világbajnok Mesut Özil álomcsapatába is bekerült elárulta, a törökországi csapattársa az Eb-n a magyaroknak is szorítani fog.

 

Bogdán Ádámot pedig arról kérdezték az újságírók, mire számít a tornán, hiszen ritkán fordul elő, hogy a harmadikszámú kapus is pályára lép egy Európa-bajnokságon.

– Az előszámú motivációm az volt, hogy bekerüljek a keretbe, amire néhány mérkőzésem volt csak. Végül sikerült és itt vagyok abban a csapatban, ami hazai pályán fog Európa-bajnokságon szerepelni. Köszönöm a társaknak, hogy kiharcolták a szereplést! A dolgom most, hogy az edzéseken a legjobban teljesítsek és ezzel segítsem a társak munkáját is. Egészen felemelő érzés a mai válogatott tagjának lenni. A föld felett járok és mindent megteszek, hogy az első és a második számú kapus minél jobb formában legyen.

A Fradi kapusa kiemelte, olyan közösségbe csöppent a válogatottnál, amely már összeszokott, megformálódott, mire ő megérkezett.

– Rengeteg régi arc is volt persze a stábban és a játékosok között is. Érdekes érzés, mivel az egyik legidősebb játékos vagyok, de új emberként az elején figyelgettem a szokásokat, hogy miként alakulnak a napok. Nagyon profi a brigád, ami nagyon jó közösséget alkot. Bízom benne, hogy ez olyan előnyt jelent majd a többi csapattal szemben, hogy sikeresek lehetünk."

Legfrissebb híreink