Eb2020: szintet léphet a torna után Sallai?

A korábbi magyar válogatott játékos Puhl Sándorról is megemlékezett.

Forrás: Réti Zsolt

A Digi Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

„Reménykedtem végig, hogy Szoboszlai Dominik is ott lesz az Eb-n, és olyan gólokkal járul hozzá a csapat teljesítményéhez, amilyet a kijutáskor is rúgott” – mondta a Reggeli Startban a magyar válogatott és a Budapesti Honvéd korábbi csapatkapitánya, Nagy Antal. A labdarúgó megjelenő könyve kapcsán nyilatkozott Arsène Wengerhez és Puhl Sándorhoz fűződő kapcsolatáról, valamint üzent az Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatnak is.

„Nagyon fog hiányozni, de üzenem, hogy valaki próbálja meg pótolni” – mondta Nagy Antal Szoboszlai Dominik sérülése kapcsán, majd Sallai Rolandról is szót ejtett:

 

„Az ő karrierjét az elejétől fogva követtük a nagybátyja, Sallai Sanyi és az édesapja miatt is, akivel a karrierünk egy időben játszódott. Rolcsit kicsi kora óta figyelem, sok hasznos tanáccsal láttuk el, és bízom benne, hogy ezen az Eb-n véglegesen befut, mert én még várom a tehetségével arányos teljesítményét, és az egy magasabb szint lesz.”

 

A 32-szeres válogatott labdarúgó a közelmúltban elhunyt játékvezetőről, Puhl Sándorról is megemlékezett: „Amikor én hibáztam egy meccsen, akkor odafutott mellém, és aranyosan mondta: „Nagy úr, én sem emelem fel a hangom, pedig ez most hiba volt.” Ugyanis, amikor ő hibázott, mondtam, hogy „Puhl úr, nem láttuk tisztán a helyzetet.” Humorosan oldottuk meg a problémákat, jó volt a szakmai és az emberi kapcsolatunk is.”

Nagy Antal a francia Nancyban is futballozott, ahol Arsène Wenger volt az edzője, és erre nagyon büszke azóta is - róla így anekdotázott a kint is csapatkapitány labdarúgó: „Akkor szoktuk hívni, amikor francia játékostársak Budapestre jönnek. Megiszunk egy-egy italt, és olyankor gondoljuk, hogy akkor most hívjuk fel Wengert. Legutóbbi ilyen hívásunkkor küldtünk egy fotót, amire úgy jelentkezett be, hogy hatalmas zaj volt körülötte. Kérdeztük, hogy hol van most, mire ő, aki akkor még az Arsenal edzője volt: „Most kezdődik a mérkőzés, a kijáróban vagyok, csak láttam, hogy ti hívtatok, és gondoltam, váltsunk gyorsan egy-két szót.” Mondta, hogy nem változtunk semmit, és ekkor mondtam neki, hogy „ez már hazugságnak tűnik, úgyhogy tegyük is le, koncentrálj a mérkőzésre!”

A beszélgetés során az 1986-os mexikói világbajnokság is szóba került: „Már nem is a 0-6-ra, inkább az évfordulóra koncentrálunk, hogy 35 éve nem voltunk vb-n. Amikor társaságban vagyok, és mondják, hogy kérdezhetnek-e valamit, mi volt Mexikóban, mindig azt mondom, hogy ezt még senki nem tette fel, végre tudunk beszélgetni róla. Nekünk Mexikó azt jelenti, hogy a magyar válogatott európai legjobbként kijutott a világbajnokságra. Ezért tettük hatodikára a könyv megjelenését, mert 1986-ban akkor volt utoljára győztes vb-meccsünk. 35 éve volt ez a győzelem, 65 évesen leszek idén, és ez egy kerek százast hozott ki, úgymond százados lettem – ez is az egyik apropója a könyvemnek.” A végén Nagy Antal azt üzente a labdarúgó-válogatott tagjainak, hogy „csinálják meg, mert 35 év múlva jó lesz emlékezni, hogy mekkora dolgot vittek véghez a budapesti Európa-bajnokságon.”

Legfrissebb híreink