Eb2020: Szalai Ádám szerepéről nyilatkozott a magyar válogatott legendás kapusa

Gulácsi Péter is szóba került.

Forrás: mlsz.hu

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám szerepét hangsúlyozta a németek elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt Király Gábor, aki Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorder Magyarországon.

"Ádám nagyon fontos játékos, akinek sok Bundesliga-tapasztalata van. Nemzetközi szinten is rengeteget szerepelt, és emiatt sokat tud adni a csapatnak kapitányként. A fiatalabb játékosok számára Ádám fontos tanácsadó" - nyilatkozott a Hertha BSC ex-kapusa, Király a dpa német hírügynökségnek.

A Mainzban légióskodó Szalai a franciák elleni, szombati csoportmérkőzésen (1-1) ütést kapott a fejére, ezért már korán le kellett cserélni, de szerdán, Münchenben bevethető lesz.

Király beszélt az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péternek és a bajnok Bayern München kapusának, Manuel Neuernek a párharcáról is.

"Jól ismerik egymást a Bundesligából, ők tudják a legjobban a másik erősségeit és gyengeségeit. Jó lesz őket újra együtt látni" - mondta a volt hálóőr, aki szerint lenyűgöző a magyar csapat eddigi szereplése az Eb-n.  

"A válogatott a teljesítményével szenzációs érzést kelt az emberekben. Nagyon nehéz csoportba kerültünk a címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal és természetesen a németekkel, de megnehezítjük a favoritok dolgát. A csapat megpróbálja a legjobbját nyújtani" - fogalmazott a sportember.

A 2019-ben visszavonult, 45 esztendős Király Gábor - aki az 1860 München csapatában is játszott Németországban - a 2016-os kontinensviadalon 40 évesen és 86 naposan is szerepelt, így ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett Eb-n.

Legfrissebb híreink