Eb2020: Schäfer András vs. Cristiano Ronaldo

És a magyarok 12. játékosa.

Forrás: MLSZ

Az olasz győzelemmel végződő vasárnap esti Eb-döntő előtt a városligeti szurkolói zóna vendége volt a torna alatt berobbanó magyar játékos, Schäfer András. A magyar labdarúgó-válogatott középpályása elmesélte a szurkolóknak, milyen érzés volt pályára lépni és párharcot nyerni Cristiano Ronaldo ellen, valamint megosztotta, hogy ha lehetne egy kívánsága, ami valóra válik, mi lenne az.

A részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság záró napja nemcsak az olasz-angol döntő miatt volt izgalmas, a szeszélyes júliusi időjárás ellenére a városligeti szurkolói zónába kilátogató többezer érdeklődő számára megannyi meglepetést is tartogatott. A szabadidős programok – például teqball rekordkísérlet – mellett két sztárvendég tette tiszteletét a helyszínen az olasz győzelemmel végződő finálé előtt. Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya ugyan csak virtuálisan; élő videóüzenetet küldött a jelenlévőknek, Schäfer András viszont teljes valójában tűnt fel azon a pódiumbeszélgetésen, amelyen az Eb-n átélteket osztotta meg a jelenlévőkkel.

 

„Nem tagadom, még mindig az elmúlt bő egy hónap hatása alatt vagyok, és próbálom az euforikus élményeimet feldolgozni. Számomra ugyanis nemcsak az Európa-bajnokság alatti három csoportmeccsünk, hanem az előtte lévő két felkészülési mérkőzés is óriási lelki löketet adott, hiszen azokon voltam először kezdő, ráadásul a ciprusiak ellen megszereztem az első válogatott gólomat” – mondta a tehetséges középpályás, aki a számos emlék közül a gyermekkori bálványa, Cristiano Ronaldo elleni pályára lépését emelte ki. „Testközelből láthattam, hogy labdával és anélkül is milyen szélvészgyors, hiába próbáltam vele felvenni a futóversenyt, nem mindig sikerült. Volt bizony olyan, hogy a labda helyett sajnos csak a lábát találtam el, de azért egy-két párharcot megnyertem ellene.”

 

A felvidéki DAC focistája azt is elmesélte, hogy szívesen maradna még legalább egy évet Dunaszerdahelyen, ám ha a számára is sikeresnek mondható torna után egy másik európai csapat szakmailag kedvező ajánlata megtalálná, akkor elgondolkodna a váltáson. Az Eb-n szerzett élményekkel kapcsolatban András kiemelte a magyar szurkolók lelkesedését és azt, hogy mekkora lelki pluszt jelentett a portugálok, valamint a franciák ellen 60 ezer, többnyire piros-fehér-zöld érzületű drukker előtt, hazai pályán játszani. „Szenzációs és leírhatatlan, és tudom, elcsépelt kijelentés, de számunkra valóban a szurkolóink voltak a tizenkettedik játékos. Főként miattuk, vagy inkább az ő inspiráló hatásuk miatt úgy gondolom, ha lehetne olyat kívánni, amely biztosan valóra válik, akkor az lenne, hogy minél több ilyen, teltházas meccset játszhassunk hazai közönség előtt” – mondta András, utalva ezzel az őszi vébéselejtezőkre, köztük a szeptember 9-i, angolok elleni derbire is.

Eb2020: íme, az álomválogatott! - NB1.hu

Minden nagy torna után a szervezők nyilvánosságra szokták hozna az esemény álomválogatottját (azok az összeállítások, melyek a leggyengébbekről szólnak, csak szenzációhajhász médiumok kitalációi, így abszolút nem számítanak...), a legjobb edző, játékos, kapus és a legszebb gól listáját.

Legfrissebb híreink