Eb2020: Petry Zsolt az egekbe dicsérte Gulácsi Péter

Szakértő lesz az edző.

Forrás: herthabsc.de

Az MTVA Sajtó és Marketing Iroda az alábbi közleményt küldte a honlapunknak:

,,Az M4 Sport kedden mutatta be Eb-szakértői keretét, melynek tagja Petry Zsolt is, akit többek között a Magyarország–Portugália és a Németország–Magyarország csoportmérkőzésen is láthatnak majd a pénteken rajtoló Európa-bajnokság nézői, de előtte még interjút adott honlapunknak, melyben a tornával kapcsolatos várakozásairól kérdeztük.

 A játékosként ifjúsági Európa-bajnok Petry Zsolt 30 évvel ezelőtt magyar bajnoki címet nyert a Honvéddal, volt az év magyar labdarúgója, légiósként Belgiumban, Törökországban, Hollandiában és Németországban is szerepelt, a magyar válogatottban 38 alkalommal lépett pályára.

Erwin Koeman kapitánysága idején a válogatott kapusedzője volt, ebben az időszakban került első alkalommal keretbe Gulácsi Péter, aki nélkül ma elképzelhetetlen a magyar nemzeti tizenegy kezdőcsapata.

Ezt követően 6-6 éven át a Bundesligában szereplő Hoffenheimnél, majd a Herthánál dolgozott kapusedzőként, a berliniektől áprilisban menesztették, egy, a klub állítása szerint a Hertha értékeivel nem összeegyeztethető nyilatkozat miatt. Évtizedes Bundesliga-tapasztalatával testközelből ismeri a német bajnokság kiválóságait, így harmadik csoportellenfelünket is.

A Petry Zsolttal készült interjút az alábbi linken lehet elolvasni."

Legfrissebb híreink