Eb2020: Nehéz budapesti vizsgáról beszélt a horvát kapitány

A legenda kihagyása mellett is érvelt.

Forrás: Michael Regan/Getty Images

Zlatko Dalic bejelentette a horvát nemzeti válogatott keretét az Azerbajdzsán és Magyarország elleni kvalifikációs meccseikre, utóbbira március 24-én kerül majd sor.
 
- Az előttünk álló selejtezők, nehezek lesznek, sokat követelnek majd – mondta szövetségi kapitány a kerethirdetést követően.
 
Sime Vrsaljko hosszú kiesése miatt Dalicnak jobb bekk pozícióban kellett új megoldást keresnie. Felmerült, hogy a 37 éves Darijo Srna térhetne vissza, állítólag Modric is győzködte, de a kapitány más megoldás után nézett.
 
- Nagyon tiszteljük őt mint játékost, mint embert, mint egykori kapitányunkat, de úgy döntöttünk, inkább a jövőt építjük és ennek megfelelően választottunk a jobb oldali védők közül. Elsőszámú célunk zökkenőmentesen kvalifikálni, a másodlagos pedig olyan csapatot építeni, amely meg is nyerheti a kiírást – érvelt a legenda kihagyása mellett.
 
Hozzátette remélik az Eb-n már részt vehet Vrsaljko, de addig is meg kell találniuk a hosszú távú megoldást pozíciójában.
 
- Nincs sok időnk, mindössze két edzés lesz a meccsek előtt. Komolyak és felelősségteljesek vagyunk – folytatta a rövid felkészülési időről Dalic. - Mi vagyunk a favoritok, de ha nem ismerjük az ellenfelünk, komoly problémáink lesznek. Most fordult a helyzetünk: nekünk kell dominálni a meccseken. Nálunk lesz a labda, és türelmesnek kell lennünk. Erre számítok.
 
A magyar meccsről is beszélt már a horvátok kapitánya. Elmondta, nagyon nehéz találkozóra számít.
 
- Wales, Magyarország és Szlovákia is kvalifikált a legutóbbi Európa-bajnokságra. A budapesti mérkőzés az egyik legkeményebb vizsgánk lehet az egész selejtezősorozatban – fogalmazott.
 

Legfrissebb híreink