Eb2020: megszólalt a Fradi és a Vidi kerettagja is

Nagy utat tett meg mind a két játékos.

Forrás: fradi.hu

Kihirdette a magyar válogatott bő keretét Marco Rossi, amelyben helyet kapott Bogdán Ádám és Bolla Bendegúz is. A két játékos így reagált a klubjuk honlapjának a meghívóra:

A FERENCVÁROS KÖZLEMÉNYE:

,,A válogatott hálóőr mögött nehéz időszak van, de egy pillanatra sem veszítette el a hitét.

Amint megírtuk, 32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunkból öt játékos kapott helyet Marco Rossi Európa-bajnokságra készülő keretében. Botka Endre, Dibusz Dénes, Sigér Dávid és Lovrencsics Gergő mellett Bogdán Ádám kaphatja meg a lehetőséget a bizonyításra a magyar válogatottban

A korábbi 20-szoros magyar válogatott hálóőr a fradi.hu-nak beszélt először az újbóli kerettagságról.

- Amikor megtudtuk, hogy felemelték a keretlétszámot, akkor azért gyanítható volt, hogy még egy kapus helyet kap majd Marco Rossi keretében, és őszintén szólva megfordult a fejemben, hogy én is megkaphatom a lehetőséget – kezdte Bogdán Ádám. - Csapatszinten remek dolgokat értünk el, de nekem ez nem volt egy egyszerű év. Nagyon büszke vagyok az utóbbi időben mutatott teljesítményemre. Az élet teljesen meglepő dolgokat tud produkálni, különösen akkor, ha az ember nem veszti el a hitét, ha napról napra keményen küzd és csinálja a feladatát. Ez így volt az én esetemben is. Az utóbbi időszakban úgy tudtam lehozni a mérkőzéseket, ahogy azt elvárom magamtól, mindezt annak ellenére, hogy sokáig nem voltam meccsben. A kerethirdetés előtti négy-öt találkozó nagyszerű időben jött, hiszen itt megmutathattam, hogy milyen teljesítményre vagyok képes, és fel tudtam hívni magamra a figyelmet. A keret kialakításában valószínűleg sokat nyomott a latba, hogy korábban már húsz alkalommal játszhattam a nemzeti csapatban. Az, hogy öt év után ismét ott lehetek a nemzeti csapatban, hatalmas motivációt ad az előttem álló időszakra. Ez egy olyan mentális pluszt jelent, amire mindig is szüksége van egy játékosnak. A Kisvárda elleni találkozó, az Újpest elleni győzelem, ami a Fradi 32. bajnoki címét jelentette mind-mind nagyon extra, de ez egy újabb lépcsőfok, egy újabb visszaigazolás, hogy jól végzem a munkámat. Nagyon felszabadító érzés, hogy ezt sikerült elérnem."

A MOL FEHÉRVÁR FC KÖZLEMÉNYE:

,,2017 júniusában, egy Inter Zapresic elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a Vidi első csapatában Bolla Bendegúz, aki a 2017-2018-as szezonban egy-egy Magyar Kupa-, és NB I-es meccsen is pályára lépett a “nagyoknál” (így magyar bajnok), de legtöbbször még az NB III-as Vidi II-ben kapott lehetőséget. Ezt követően Siófokon, majd Zalaegerszegen szerepelt kölcsönben, a jelenleg is futó idényben viszont már a MOL Fehérvár FC meghatározó játékosává vált. Nem véletlen, hogy teljesítményére Marco Rossi is felfigyelt, így a fehérvári születésű labdarúgónak is meghívót postázott a válogatott 30 fős, Európa-bajnokságra készülő keretébe.

“Természetesen nagyon örülök annak, hogy az én nevem is ott van a listán. Másodszor kapok meghívót a felnőtt válogatottba, nagyon sokat dolgoztam ezért, mindig a legfőbb céljaim között volt, hogy ott lehessek a nemzeti csapatban. Most a következő célom az, hogy ott legyek a szűkített keretben, de nyilvánvaló, hogy ezért még rengeteget kell dolgoznom. Innentől csak rajtam múlik mindent, oda kell tennem magam minden egyes edzésen, akkor minden esélyem meglehet arra, hogy bekerüljek a végleges keretbe is. Eseménydús évek vannak mögöttem, játszottam fél évet Siófokon, másfél évet Zalaegerszegen, majd visszatértem Fehérvárra - úgy érzem, hogy szépen fokozatosan vettem így a lépcsőfokokat, most a következő lépés az számomra, hogy ott lehessek az Európa-bajnokságon, ezért pedig mindent meg is teszek majd a felkészülés alatt" - mondta a csütörtöki edzés után Bolla Bendegúz."

Legfrissebb híreink