Eb2020: Kalmár Zsolt üzent a magyar válogatottnak

Elárulta, hogyan telnek a napjai.

Forrás: Réti Zsolt

Mint ismert, Kalmár Zsolt sérülése miatt lemarad az Európa-bajnokságról. A DAC középpályás a klubhonlapon beszélt a magyar válogatott esélyeiről, egyben üzent is a társaknak.

"Ahogy a csapatot és a stábot ismerem, nagyon felkészültek leszünk és mindent megteszünk a jó eredmény eléréséért. Tudjuk, hogy nem vagyunk könnyű csoportban, de egy meccsen minden megtörténhet. Remélem, hogy képesek leszünk meglepetést okozni. Bízom a csapatban, mert megvan bennünk a kellő erő és minőség. Viszont akkor sincsen semmi gond, ha esetleg nem az elképzelések szerint sülnek el a meccsek, hiszen ezekből is tanulni kell. Ki kell élvezni, hogy ilyen csapatok ellen futballozhatunk és hogy részt vehetünk egy ilyen tornán. Nagyon nagy előny számunkra, hogy majdnem hetvenezer ember fog nekünk szurkolni, így az akarattal, küzdőszellemmel biztosan nem lesz gond. A többit majd meglátjuk, de szerintem az együttes képes lehet meglepetést okozni.”

Arra is rákérdeztek nála, hogy kit tart a torna legnagyobb favoritjának. "A franciákat és a spanyolokat mondanám. Ezt el is tudnám képzelni egy döntőbeli párosításnak is. Franciaország nagyon erős az elmúlt években, de biztosan lesznek meglepetések is. Meglátjuk, ki meddig jut el.”

A hiányában Schäfer András "örökölheti meg" a posztját a válogatott középpályáján, róla is mesélt. "Napi szinten beszélünk. Nagyon örülök, hogy a legutóbbi két meccsen élt a kapott lehetőséggel. Remek teljesítményt nyújtott, így bízom benne, hogy sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba. Azt üzenném neki, hogy élvezze ki a kapott esélyt és bizonyította, hogy helye van a válogatottban.”

Azt is elárulta, milyen állapotban van jelenleg. "A nap nagyobb részében még mindig csak fekszem. Ha valahova mennem kell, akkor mankót használok, de ha nem szükséges, akkor inkább otthon pihenek. Leghamarabb csak két hét múlva kezdhetek el járni. Nagyjából június 24-e körül kapok egy hajlítógépet, amivel fokozatosan tudom majd hajlítani a lábam. Szép lassan elhagyom a mankót és megkezdődik a rehabilitációm.”

Legfrissebb híreink