Eb2020: hanggránátokkal dobálták a magyar szurkolók szállodáját

Többször is közbe kellett lépniük a rendőröknek.

Forrás: Blikk

Az első hírek szerdán egy magyar rendszámú autó megrongálásáról érkeztek, majd délután két vendégszurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert őrizetbe vett, az incidensben szerencsére senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen - írta a Blikk.

Estére már a drukkerek közti összecsapásokról is érkeztek beszámolók. Végül öt horvát és egy vendég ultrát állított elő a hatóság, a balhé során egy magyar férfi megsérült, őt kórházba szállították. Állítólag többen megrugdosták a földön, és széttörtek a fején egy sörösüveget, de a meccs napjára már visszatérhetett társai közé.

A spliti tengerparton a mintegy ötvenfős magyar tábor magját a Diósgyőr, az Újpest és a Pécs szurkolói alkották, s állítólag lengyel ultrák is csatlakoztak hozzájuk – őket is megtámadták.

– Pokoli volt a szerda éjszakánk, folyamatosan hanggránátokkal dobálták a hotelünket a hazaiak huligánjai. Egész nap figyelt minket a Torcida, a Hajduk Split csoportja. Este volt egy balhé, gumibotozás, egyikünket letartóztatták – árulta el egy neve elhallgatását kérő magyar drukker a napilapnak.

Eb2020: lengyel szurkolók is a magyarokkal tartottak - képek - NB1.hu

 

A válogatottunkat elkísérő szurkolókra egész nap a horvát rendőrség nagyobb csoportja vigyázott, ők gyorsan helyre is állították a rendet a tengerparti balhé során.

– Egy magyar megsérült, állapotáról nincs információnk. Hat embert letartóztattak – idézi a Sportske Novosti lap Ana Cepic rendőrségi szóvivőt.

– Nagy hangoskodás volt, a hazai huligánok szidták a magyarokat. A rendőrök gyorsan közbeléptek – mondta a horvát lapnak egy magyar drukker.

Az Eb-selejtező kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős csapat ügyel majd a biztonságra, és 1500 rendőr vigyáz a rendre a város területén.

Legfrissebb híreink