Eb2020: élő közvetítés a pótselejtező sorsolásáról

Akár Romániával is játszhatunk a döntőben!

Forrás: UEFA EURO 2020/Facebook

15.12: Pótselejtező: Rossi és a bolgár kapitány reakciója - részletek a linkre kattintva érhetőek el

 

13.33: Eb2020: megvan, melyik kalapból várhatnánk a sorsolást Világ egyik legjobbja csoportellenfelünk lehetne. Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

 

12.55: De lehetnek-e magyar szurkolók Szófiában? Mert Bulgária 2 meccses, zárt kapus büntetést kapott ám. Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

 

12.48: A pótselejtezők elődöntőinek párosítása:
    
A divízió:

Izland-Románia
Bulgária-Magyarország
    
B divízió:
Bosznia-Hercegovina - Észak-Írország
Szlovákia-Írország
    
C divízió:
Skócia-Izrael
Norvégia-Szerbia
    
D divízió:
Georgia-Fehéroroszország
Észak-Macedónia - Koszovó
    
Az elődöntőket március 26-án rendezik, a finálékat pedig 31-én.

 

12.26: AZ MTI GYORSJELENTÉSE

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

A sorsoláson az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért.
    
A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki a részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, akkor két csoportmérkőzését a múlt pénteken átadott Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben.

 

12.14:  Ha kiejtjük Bulgáriát, akkor a fináléban fogadjuk a a Puskás Arénában az Izland-Románia győztesét.

 

12.11: Bulgáriában kezdünk az elődöntőben, sorsolás után dől el, hogy az Izland-Románia párps győztesével hol játszanánk a döntőt, ha továbbjutunk!

 

12.10: Nem árulunk el nagy titkot, Magyarországra koncentrálunk, de minden információ benne lesz (majd a közvetítésben).

 

12.08: Ismertetik a sorsolás és a kijutás menetét, ami lejjebb részletesen elolvasható. C-csoportban vagyunk.

 

12.05: A görögök 2004-es Eb-győzelmének hőse, Ángelosz Harisztéasz a vendég, aki 3 gólt szerzett az Európa-bajnokságon, a döntőben az ő, 57. percben szerzett góljával győzték le a hellének a házigazda Portugáliát.

 

12.01: Felvezetésként bemutatják az érintett válogatottakat. Magyarország kapcsán a szurkolói képekkel indított az UEFA összeállítása. Ezt, így ahogy van, pont meg tudjuk érteni!

 

12.00: Az M4 Sporton elkezdődött a műsor. Egyből Nyonba kapcsoltak.

 

11.49: Az nb1.hu is kíváncsi a szurkolói véleményekre

 

11.48: AZ UEFA "már mozgatja" a kommentelőket.


ELŐZMÉNYEK

Kedden lezárult a selejtező a jövő évi, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra: a 24 csapatos mezőnyből egyelőre húsz válogatott ismert, a további négy résztvevő a márciusi pótselejtezőről jut ki. Utóbbi sorsolását pénteken 12 órától tartják, az Eb csoportbeosztását pedig jövő szombaton, Bukarestben készítik el.

A torna történetében először a 2020-as Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapest mellett London, Glasgow, Dublin, Amszterdam, Koppenhága, München, Bilbao, Róma, Bukarest, Szentpétervár és Baku lesz házigazda.

A biztos résztvevők:
Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales
Egyelőre Finnország az egyetlen újonc.

A pótselejtezős csapatok a Nemzetek Ligája alapján:
A: Izland és a Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia négyesből három csapat
B: Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Írország, Észak-Írország
C: Skócia, Norvégia, Szerbia és a Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia négyesből egy csapat
D: Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország

Minden divízióból egy válogatott jut ki az Eb-re. A pótselejtezős torna két egymeccses elődöntőből (március 26.) és egy döntőből (március 31.) áll majd. A pénteki, nyoni sorsoláson kialakulnak a párok, amelyekben az előkelőbben rangsorolt csapat lesz a párharc házigazdája, és a finálé házigazdáját is kisorsolják. A jelek szerint Magyarország idegenben kezd majd.
    
Az Eb sorsolását jövő szombaton rendezik a román fővárosban. Minden csoport két házigazdára épül (Budapest társházigazdája München), a rendező országok válogatottjai otthon játszhatják csoportmeccseiket. Ha mindkét házigazda kijutott, akkor sorsolás dönt arról, mely város lesz az egymás elleni találkozójuk helyszíne. Ugyanakkor ha az egyik együttes egyenes ágon, a másik pedig a pótselejtezőn keresztül jutott ki, az egyenes ági kijutó lesz a meccs házigazdája - tehát ha a magyarok kiharcolják a részvételt, a németek elleni csoporttalálkozójuk biztosan Münchenben lesz.
    
Amit eddig tudni lehet a csoportbeosztásokról:
A csoport (Róma és Baku): Olaszország
B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Oroszország
C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia (és ha kijut, Románia)
D (London és Glasgow): Anglia (és ha kijut, Skócia)
E (Bilbao és Dublin): Spanyolország (és ha kijut, Írország)
F (München és Budapest/Puskás Aréna): Németország (és ha kijut, Magyarország)
    
Az UEFA szabályai szerint biztonsági okokból Oroszország és Ukrajna, Bosznia-Hercegovina és Koszovó, valamint Szerbia és Koszovó biztosan nem kerülhet azonos csoportba.


 

Legfrissebb híreink