Eb2020: Bizonytalan a magyarok elleni selejtező előtt a horvátok kapitánya

Komoly problémát kell megoldania.

Forrás: Sky Sports

Komoly problémával kell szembenéznie Zlatko Dalicnak, a horvát válogatott szövetségi kapitányának az Azerbajdzsán és Magyarország elleni Eb selejtezői előtt. A vb ezüstérmes hálóőre, Danijel Subasic ugyanis visszavonult a válogatottságtól, a tréner pedig egyelőre nem találta meg helyettesét.
 
A Nemzetek Ligája mérkőzéseken Lovre Kalinic és Dominik Livakovic osztozkodott, előbbi három, utóbbi egy találkozó védte szomszédaink hálóját. Viszont Kalinic téli csapatváltása nem jött be. A belga Genttől igazolt az angol másodosztályú Aston Villához, de hét meccs után kikerült a kezdőből, február közepe óta nem játszott, mindössze egyszer nem kapott gólt.
 
Az előbbiek fényében valószínűbb, hogy végül a Dinamo Zagrebnél több játéklehetőséghez jutó Livakovic véd majd, de a tréner még nem döntött.
 
– Már beszéltünk erről és még fogunk is. Nem szívesen változtatok kapusposzton, de Kalinic kikerült a klubcsapatából, öt meccs óta nem védett és sérült is volt – idézi Dalicot az index.hr. – Livakovic jó formában van, rendszeresen véd a Dinamo Zagrebnél, de két edzés után egyeztetek majd Marjan Mrmiccsel (a horvát válogatott kapusedzője) és eldöntöm, hogy ki védjen. Kalinic teljes mértékben élvezi a bizalmamat, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a következő két napban.
 
Egyébként a horvát portálon szavazó rajongók is Livakovicot jelölnék a kezdőbe.
 

Legfrissebb híreink